- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έντονη αντίδραση του ΚΙΣΕ στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος κάνει λόγο για αναπαραγωγή αντισημιτικών στερεοτύπων
Το ΚΙΣΕ εκφράζει τη λύπη του «διότι, παρά τις μαζικές αντιδράσεις που σημειώθηκαν, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απέσυρε αυτό το σποτ»
Το ΚΙΣΕ ( Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος), σε ανακοίνωσή του, καλεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει το σποτ για τα ΜΜΕ, το οποίο έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ. «Τρεις ημέρες μετά την προβολή του, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τη λύπη του διότι -παρά τις μαζικές αντιδράσεις που σημειώθηκαν- ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απέσυρε αυτό το σποτ και η μόνη αντίδρασή του ήταν απλά να το χαρακτηρίσει ως “σατιρικό”», αναφέρει το ΚΙΣΕ μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του. Παράλληλα, εκφράζει την ελπίδα να αποφεύγεται η χρήση θρησκευτικών συμβόλων και μορφών, διότι «η θρησκευτική πίστη δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί στοιχείο της οιασδήποτε πολιτικής αντιπαράθεσης».
Η ανακοίνωση του ΚΙΣΕ
Όταν είδαμε το πολιτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ «Πόσο κοστίζει ο Μωϋσής;» αναρωτηθήκαμε πώς είναι δυνατόν ένα κόμμα που συνέβαλε καθοριστικά στον αγώνα κατά του αντισημιτισμού να αναπαράγει αντισημιτικά στερεότυπα για την εξυπηρέτηση της αντιπολιτευτικής πολιτικής του, συνδέοντας το όνομα του Μωυσή με τα χαρτονομίσματα που πέφτουν ως «μάνα εξ ουρανού». Τρεις ημέρες μετά την προβολή του, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τη λύπη του διότι -παρά τις μαζικές αντιδράσεις που σημειώθηκαν- ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απέσυρε αυτό το σποτ και η μόνη αντίδρασή του ήταν απλά να το χαρακτηρίσει ως «σατιρικό». Σε μια εποχή όπου θεωρίες συνωμοσίας απειλούν την αρμονική συμβίωση των πολιτών μιας κοινωνίας, η αναπαραγωγή στερεοτυπικών μύθων -και μάλιστα από ένα πολιτικό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ- καλλιεργεί το θυμικό των οπαδών της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού.
»Είμαστε βέβαιοι ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα κατανοήσει ότι το σποτ αυτό ήταν τουλάχιστον ατυχές και θα το αποσύρει από τη δημόσια αντιπαράθεση. Ελπίζουμε ότι όλοι θα αποφύγουν τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων και μορφών –και μάλιστα με αρνητική διάσταση– διότι η θρησκευτική πίστη δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί στοιχείο της οιασδήποτε πολιτικής αντιπαράθεσης».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βασικό ζήτημα οι τιμές της ενέργειας εν μέσω πολέμου στη Μέση Ανατολή
«Ντροπή», έγραψε χαρακτηριστικά η σύζυγος του πρωθυπουργού
Ο ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 82 ετών
Δημοσίευμα παρουσίαζε την κόρη του πρωθυπουργού να έχει επιστρέψει με ιδιωτικό τζετ και κόστος 50.000 ευρώ
Η αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ μετά την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου για τη Χρυσή Αυγή
Ισχυρή επίδοση της ελληνικής οικονομίας – Επενδύσεις +9%, μισθοί +6,6% και βελτίωση εμπορικού ισοζυγίου
Kαταβάλλονται 70 εκατ. ευρώ σε 73.000 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Ανάρτηση του πρωθυπουργού για τη νέα ρύθμιση που θα ισχύσει από τις επόμενες εθνικές εκλογές
Κλιμάκωση ΗΠΑ - Ιράν και φόβοι για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ ωθούν το Brent σε νέα άνοδο
Συντονισμένη επιχείρηση της ΔΙ.Μ.Ε.Α. και της ΕΛ.ΑΣ. σε Πάτρα, Κάτω Αχαΐα, Κόρινθο και Κατερίνη
Η υπουργός παρουσιάζει την ψηφιακή δράση που στοχεύει στην εκπαίδευση 10.000 ωφελούμενων
Ιστορικό ρεκόρ στην ασφαλιστική αγορά με παραγωγή άνω των 6 δισ. ευρώ και πρόστιμα 55 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες
«Ανέδειξε τον πολιτισμό σε κεντρικό στοιχείο για την Ελλάδα της Αλλαγής» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Με αφορμή τη μεταφορά πυραύλων Patriot στην Κάρπαθο
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
«Το μήνυμα των 200 της Καισαριανής ήταν ένα, η ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Για την Ελλάδα, ο πόλεμος αποτελεί ταυτόχρονα απειλή και ευκαιρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.