- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κούλογλου για Παπαδημούλη: Θα έφευγα από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
«Έπεσα από τα σύννεφα» δηλώνει
«Θα έφευγα, αν μπορούσα, από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ» αποκάλυψε ο Στέλιος Κούλογλου σχολιάζοντας ακίνητα του Δημήτρη Παπαδημούλη.
Τη δυσαρέσκειά του για τα όσα έχουν συμβεί στην Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα ακίνητα του Δημήτρη Παπαδημούλη, εξέφρασε σε συνέντευξή του στο ieidiseis.gr ο Στέλιος Κούλογλου.
Μεταξύ άλλων, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε πως αν μπορούσε, θα αποχωρούσε από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε πως έπεσε από τα σύννεφα όταν διαπίστωσε πως οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφώνησαν μαζί του για το θέμα «Παπαδημούλης».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε για το θέμα ο Στέλιος Κούλογλου:
«Όταν το πόθεν έσχες του Δ. Παπαδημούλη κατέδειξε ότι τα διαμερίσματα που είχε αγοράσει είχαν ενοικιαστεί σε πρόσφυγες και μετανάστες, έπεσα κυριολεκτικά από τα σύννεφα. Δεν έχω προσωπικά μαζί του, ούτε έχω την παραμικρή φιλοδοξία να ηγηθώ της ευρωομάδας και να του πάρω τη θέση. Πιστεύω ότι όλη η ιστορία, έτσι όπως εξελίχθηκε, κάνει πρώτα από όλα κακό στον ίδιο και την πολιτική του ιστορία. Αλλά κάνει κακό και στην Αριστερά.
Τα τελευταία χρόνια, σε όλο τον κόσμο, η Αριστερά υποχρεώθηκε να εφαρμόσει πολιτικές λιτότητας, όπως συνέβη και στην Ελλάδα. Αυτό, δε, έδωσε την ευκαιρία στην Δεξιά να προσπαθήσει να πείσει ότι όλοι είναι ίδιοι. Όμως δεν είμαστε ίδιοι: Στην διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαμε διαφθορά, δεν είχαμε σκόιλ ελικίκου, ούτε σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις και μάλιστα μόλις μερικούς μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, όπως τώρα με τη ΝΔ. Το ηθικό πλεονέκτημα είναι κεφάλαιο που δεν πρέπει να χάσουμε, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες απαξίωσης της πολιτικής και εντεινόμενης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Μου έρχονται μηνύματα φτώχειας από όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν λεφτά να πάνε στο σούπερ μάρκετ. Άλλοι που δουλεύουν εθελοντές για τους πρόσφυγες. Τι θα πεις στους μεν ή στους δε, όταν ακούν για αγορές δεκάδων διαμερισμάτων που νοικιάζονται στους πρόσφυγες; Γιατί να σε ψηφίσουν ή να οργανωθούν; Σύμφωνα με δημοσκόπους, αυτή η ιστορία έχει κοστίσει δημοσκοπικά στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα αρκετά.
Όταν λοιπόν ρωτήθηκα σε τηλεοπτική εκπομπή, είπα όπως πάντα τη γνώμη μου: δεν μπορούμε να λέμε απλώς ότι τα πόθεν έσχες των πολιτικών της Δεξιάς ή του κ. Μητσοτάκη έχουν πρόβλημα και να πάμε στη λογική του μη χείρον βέλτιστον. Στην Αριστερά ότι είναι νόμιμο δεν είναι αναγκαστικά και ηθικό.
Στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ οι υπόλοιποι δεν συμφώνησαν με τη δήλωση μου, μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη. Αυτό ομολογώ με αποξένωσε από την ομάδα. Γιατί η δήλωση μου είχε στόχο να υπερασπίσω την αριστερά. Σταμάτησα έτσι να συνυπογράφω κάποιες κοινές ανακοινώσεις. Δεν σας κρύβω ότι αν υπήρχε δυνατότητα να φύγω από την ευρωομάδα αλλά να παραμείνω στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, θα το εξέταζα σοβαρά. Αλλά ποτέ δεν τέθηκε θέμα απομάκρυνσης μου από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο συμφωνώ πολιτικά και ιδεολογικά. Ούτε και θέλω να αποτελέσω εμπόδιο στην διαμόρφωση μιας αριστερής και προοδευτικής παράταξης που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.