Πολιτικη & Οικονομια

Παναγιωτόπουλος: Υπονομεύεται η συνοχή και η αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ

«Όταν γίνεται απειλή χρήσης βίας από ένα συμμαχικό πλοίο εναντίον άλλου συμμαχικού»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παναγιωτόπουλος Έβρος
Για την κατάσταση στον Έβρο μίλησε ο Παναγιωτόπουλος © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Για το περιστατικό που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στη Μεσόγειο μίλησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας πως υπονομεύει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Πλήρης συμμόρφωση των συμμάχων με το διεθνές δίκαιο, την αρχή της καλής γειτονίας και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδρυτική συνθήκη του ΝΑΤΟ απαιτείται για να διαφυλαχθεί η συνοχή του ΝΑΤΟ σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Στο πλαίσιο αυτό, και με αφορμή την κρίση στη Λιβύη, ο κ. Παναγιωτόπουλος «επέκρινε τη απειλή χρήσης βίας από ένα συμμαχικό πλοίο εναντίον άλλου συμμαχικού πλοίου, που έλαβε χώρα στη Μεσόγειο την προηγούμενη εβδομάδα», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου. Χαρακτήρισε αυτή τη συμπεριφορά «όχι απλώς προβληματική, αλλά ανήκουστη» και επεσήμανε ότι «παρόμοιες συμπεριφορές που υπονομεύουν τη συνοχή και αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ δεν προσιδιάζουν σε συμμαχία με ισχυρούς δεσμούς και κοινές αξίες, αλλά σε ευκαιριακή ομάδα προώθησης επί μέρους συμφερόντων».  

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε, ότι μοναδική λύση αποτελούν οι πολιτικές διαβουλεύσεις και οι συνεννοήσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και με βάση τις παραμέτρους που έχει θέσει η Διαδικασία του Βερολίνου. Επιπλέον, κάλεσε οποιοδήποτε κράτος προβαίνει σε παραβίαση του αποκλεισμού όπλων (εμπάργκο), κατά παράβαση ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, να μεταβάλει την στάση του.  

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ