Πολιτικη & Οικονομια

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας για την έκθεση «Δι' αυτά πολεμήσαμεν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
Επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου/ © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και ξεναγήθηκε από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η κα Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην έκθεση «Δι' αυτά πολεμήσαμεν».

Προσερχόμενη στο Μουσείο η κα Σακελλαροπούλου έκανε την εξής δήλωση: 

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, για να περιηγηθώ σε αυτήν την έκθεση που αποτυπώνει με ανάγλυφο και ταυτόχρονα συγκινητικό τρόπο τη συνάντηση του αρχαίου ελληνικού πνεύματος με την εξεγερμένη ψυχή των Ελλήνων του 1821. Και μόνο ο τίτλος της λέει πολλά: "Δι' αυτά πολεμήσαμεν".

» Είναι η φράση του Μακρυγιάννη, που δείχνει πώς αυτός, ένας απλός, αγράμματος 
αγωνιστής, και μαζί με αυτόν και οι συμπολεμιστές του, εμπνεύστηκαν από τις ελληνικές αρχαιότητες, διεκδίκησαν τα ιστορικά τους δικαιώματα πάνω τους, και θεμελίωσαν σε αυτές το ιδεολογικό πλαίσιο της ηρωικής τους εξέγερσης.

Εγκωμιαστικά λόγια από την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την έκθεση «Δι' αυτά πολεμήσαμεν» - Η επίσκεψη της ΠτΔ στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εγκωμιαστικά λόγια από την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την έκθεση «Δι' αυτά πολεμήσαμεν» - Η επίσκεψη της ΠτΔ στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο/© EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

»Θέλω να συγχαρώ όσους εργάστηκαν για την έκθεση και να εκφράσω τη συγκίνηση και την περηφάνια μου, τόσο για την αρτιότητα όσο και για το μήνυμά της».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ