Πολιτικη & Οικονομια

Το βιτριόλι του λαϊκισμού

Για αυτούς που θεωρούν ότι η πανδημία είναι μέρος μιας σατανικής συνωμoσίας

Γιάννης Μεϊμάρογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το βιτριόλι του λαϊκισμού θα συνεχίσει να παραμορφώνει το πρόσωπο μιας κοινωνίας που αρνείται πεισματικά να κοιταχτεί στον καθρέφτη.

Μεγάλη ανακούφιση για την ελληνική κοινωνία. Όχι, δεν βρέθηκε το εμβόλιο για τον Κορωνοϊό. Ούτε ανακαλύφτηκε η μαγική συνταγή που θα εξαφανίσει την οικονομική ύφεση. Έγινε κάτι... πολύ πιο σπουδαίο. Συνελήφθη η 35χρονη που θεωρείται ύποπτη για το ότι έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη κοντοχωριανή της. Συναγερμός στα κανάλια, τα ραδιόφωνα και τα σάιτ. Πώς πιάστηκε; τι την πρόδωσε; γιατί το έκανε; τι βρέθηκε στο σπίτι της; τι ρόλο έπαιξε το φμπ; Ερωτήματα που κυριαρχούν επί μέρες σε πρωτοσέλιδα, δελτία ειδήσεων και συζητήσεις.

Την ίδια στιγμή, η χώρα κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να συνδυάσει την επανεκκίνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων με την προστασία των πολιτών από τους κινδύνους που απειλούν την δημόσια υγεία εξ αιτίας των μέτρων χαλάρωσης, του ανοίγματος των συνόρων κλπ. Μια προσπάθεια που δέχεται κι αυτή επίθεση με «βιτριόλι». Από αυτούς που θεωρούν ότι η πανδημία είναι μέρος μιας σατανικής συνομωσίας για την εξασφάλιση του παγκόσμιου κοινωνικού έλέγχου κι ενός πολιτικού σχεδίου για την εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών.

Κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα βρεθεί ο τρόπος να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την πανδημία όπως και να ξεπεράσουμε το μεγάλο οικονομικό πλήγμα που προκάλεσε στη ζωή μας. Το βιτριόλι του λαϊκισμού, ωστόσο, θα συνεχίσει να παραμορφώνει το πρόσωπο μιας κοινωνίας που αρνείται πεισματικά να κοιταχτεί στον καθρέφτη, καταφεύγοντας σε βολικές ερμηνείες για ν’ αποφύγει ν’ αναμετρηθεί με την σκληρή πραγματικότητα.