Πολιτικη & Οικονομια

Σκυλακάκης: Σε καλή θέση η χώρα αναφορικά με τα ταμειακά διαθέσιμα

«Η κρίση με τη μορφή ύφεσης θα συνεχιστεί το καλοκαίρι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκυλακάκης
Ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης © EUROKINISSI

Σε πολύ καλή θέση είναι τα ταμειακά διαθέσιμα και οι τιμές ομολόγων της χώρας σύμφωνα με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Για την κατάσταση των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας αλλά και την ύφεση μίλησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. 

«Από πλευράς ταμειακών διαθέσιμων και τιμών ομολόγων η Ελλάδα είναι σε πολύ καλή θέση. Η κρίση με τη μορφή της ύφεσης θα υπάρχει ασφαλώς και τους καλοκαιρινούς μήνες», τόνισε ο υφυπουργός, αποδίδοντας την καλή αυτή εικόντα των ταμειακών διαθέσιμων στο γεγονός ότι «η κυβέρνηση κάνει μία συνετή διαχείριση της κρίσης. Σε καλή φάση από πλευράς επαναφοράς στην κανονικότητα είναι τα κουρεία, οι αγοραπωλησίες αυτοκινήτων και το σέρβις, αντίθετα με την ένδυση και την κλασική εστίαση».

Τέλος, ο κ. Σκυλακάκης προανήγγειλε πως από την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν «ρυθμίσεις για τις επιταγές στις νησιωτικές επιχειρήσεις λόγω της εποχικότητας και των μειώσεων του τζίρου από τον τουρισμό.

»Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες πρόσβασης στο τραπεζικό σύστημα, η κυβέρνηση επέλεξε το σύστημα της επιστρεπτέας προκαταβολής και κάλεσε τους επιχειρηματίες να κάνουν χρήση του μέτρου, αφού μοιράστηκαν 600 εκατομμύρια ευρώ και μένουν 1,4 δις ευρώ να εκταμιευθούν μέσα στον Ιούλιο».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ