Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έχει κάνει κεντρική επιλογή τις επενδύσεις

«Μεγάλοι κολοσσοί επιλέγουν να επενδύσουν στη χώρα γιατί βλέπουν βελτιωμένο επιχειρηματικό περιβάλλον»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για τις μικροπιστώσεις αλλά και την προσέλκυση πλήθος επενδύσεων μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του στη Βουλή.

Στο ζήτημα των μικροπιστώσεων αλλά και των επενδύσεων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την δευτερολογία του από το βήμα της Βουλής.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με το ζήτημα των μικροπιστώσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «πράγματι, η κυβέρνηση παρέλαβε από εσάς σχέδιο νόμου το οποίο επικαιροποιούμε και καταθέτουμε προς ψήφιση. Εξαιρετικά σημαντικό να λειτουργήσει αυτός ο θεσμός υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος».

Σχετικά με τις επενδύσεις, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση έχει κάνει την προσέλκυση επενδύσεων κεντρική επιλογή», εξηγώντας πως «το πρώτο μας μέλημα ήταν, είναι και θα είναι η μείωση της ανεργίας και η δημιουργία καλά πληρωμένων θέσεων εργασίας. Αναφέρθηκα σε κάποιες επενδύσεις. Αν θέλετε μεγάλες, έχω άλλες τόσες. Τουλάχιστον 500 εκατ. επενδύθηκαν το Σεπτέμβριο του 2019 σε 5 ελληνικά ξενοδοχεία. Μεγάλοι κολοσσοί που επιλέγουν να επενδύσουν στη χώρα, γιατί βλέπουν ένα εξαιρετικό εργατικό δυναμικό και μια κυβέρνηση η οποία βελτιώνει ραγδαία το επιχειρηματικό περιβάλλον. Η χώρα τυγχάνει καθολικής αναγνώρισης για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία». Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα είπε πως «βγάζετε μιζέρια, στεναχώρια, ενόχληση γι' αυτό που έχει γίνει».

Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «4,5 χρόνια κυβερνήσατε και ό,τι καλό κάνει η κυβέρνηση λέτε ότι "θέλαμε να το κάνουμε, αλλά δεν το κάναμε". Ο λόγος για τον οποίον το 4ο τρίμηνο του 2018 ήταν ένα καλό 4ο τρίμηνο ήταν γιατί επιλέξατε να δώσετε ένα κοινωνικό μέρισμα τα Χριστούγεννα του 2018. Τι έγινε το 2019; Το ποσό αυτό το μοιράσατε τον Μάιο, μπας και διασώσετε τη διαφαινόμενη ήττα. Έλειπαν τα χρήματα το 4ο τρίμηνο. Να θυμόμαστε τη μεγάλη ευκολία με την οποία επιχειρήσατε να εξαγοράσετε συνειδήσεις. Σε έναν μήνα καταγράψατε τέσσερις εκλογικές ήττες και βρεθήκατε στα έδρανα της αντιπολίτευσης».