- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεοδωρικάκος: Στόχος ένα λιτό και λειτουργικό κράτος
Ο υπουργός Εσωτερικών στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το κράτος μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.
«Αυτή τη φορά όλοι αναγνωρίζουν πως το σχέδιο πέτυχε και δημιουργήσαμε έναν κύκλο εμπιστοσύνης και όλο το πολιτικό προσωπικό στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος σε συζήτηση με τη δημοσιογράφος του Alpha Μαρία Νικόλτσιου στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ο υπουργός είπε πως η ελληνική κοινωνία δοκιμάστηκε τα τελευταία δέκα χρόνια αλλά τώρα κρατάει ψηλά την ενότητα και την αλληλεγγύη.
Ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος επισήμανε πως η ψηφιακή μεταρρύθμιση είναι σήμα κατατεθέν που επιταχύνθηκε από την κρίση. Στόχος της κυβέρνησης είναι τώρα η ανασυγκρότηση της χώρας, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και εξήγησε πως η Ελλάδα χρειάζεται μία θεσμική μεταρρύθμιση που θα αφορά στην απλούστευση των αρμοδιοτήτων του κράτους και της αυτοδιοίκησης.
Στόχος ένα λιτό και λειτουργικό κράτος, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και αναφέρθηκε στην ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί υπό τον Ξενοφώντα Κοντιάδη και της οποίας το πόρισμα περιμένει για να προχωρήσει σε ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα ισχυροποιεί το ρόλο των αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης. Ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος αποκάλυψε πως το κράτος θα συνδράμει τους μικρούς δήμους για να καλύψουν κενά και να επιλέξουν τις δράσεις τους. Ήδη δήμοι και Υπουργείο δανείζονται 2,5 δις για αυτό το σκοπό, ενώ και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα δώσει στους δήμους 1,5 δις.
Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ακόμα πως αλλάζει το σύστημα των προσλήψεων, γιατί το ΑΣΕΠ είναι μεν αξιόπιστο αλλά έχει ένα αρνητικό, τις μεγάλες καθυστερήσεις. Στόχος της κυβέρνησης να ηλεκτρονικοποιηθεί πλήρως το σύστημα ώστε οι διαδικασίες πρόσληψης να μην καθυστερούν. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα εργαστούν σε πέντε χιλιάδες έργα, είπε ο υπουργός Εσωτερικών και τόνισε πως θα διατηρηθεί η ηλεκτρονική διαδικασία του ραντεβού στο δημόσιο, αλλά θα εξυπηρετούνται οι πολίτες και με τη φυσική τους παρουσία στις δημόσιες υπηρεσίες.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Καταθέτουμε έναν Οδικό Χάρτη που εκσυγχρονίζει τη δημόσια ζωή και το πολιτικό σύστημα», τόνισε ο πρωθυπουργός
Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ, τέταρτη η «Ελπίδα» της Καρυστιανού
«Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε κρίση αξιοπιστίας στην Αριστερά», σημείωσε
Ενισχύεται η ναυπηγική δραστηριότητα στην Ελλάδα
Ποιοι και πώς θα το λάβουν
Ραγδαίες ανακατατάξεις στη Βουλή μετά τη διάλυση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς
«Δεν θα συνεργαστούμε με κανέναν από το παλαιό σύστημα»
Η επιστροφή των αρχαιοτήτων αποτελεί ένα ακόμα λαμπρό παράδειγμα των αδελφικών σχέσεων των δύο χωρών
Στο διεθνές συνέδριο «Artificial Intelligence - Consequences and Limits» η Υπουργός Παιδείας
«Δεν αναφέρομαι σε φυλακές», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
«Μειωμένες κατά 12% οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία»
Τι θα γίνει τελικά με τα vouchers διακοπών
«Ο Τσίπρας δεν ανήκει στη σύγχρονη ανανεωτική Αριστερά», τόνισε η βουλεύτρια Φλώρινας
Κρίθηκε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος
«Η κοινωνική πολιτική κρίνεται εκεί όπου είναι πιο δύσκολο να φτάσει», τόνισε η υπουργός
Στο επίκεντρο η κοινή βούληση Ελλάδας και Παναμά για ενδυνάμωση των διμερών τους σχέσεων
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών
Στόχος η αναβίωση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.