Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Opinion Poll: 24 μονάδες μπροστά η ΝΔ

Διαφορά ρεκόρ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ανέβηκε κι άλλο η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ, στην τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll.

Την απόλυτη κυριαρχία της ΝΔ καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll, που πραγματοποιήθηκε 3-5 Ιουνίου. Το κυβερνών κόμμα απολαμβάνει διαφορά ρεκόρ 24% από την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς στην ερώτηση τι θα ψήφιζαν οι πολίτες εάν γίνονταν αύριο εκλογές, η ΝΔ λαμβάνει 41,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγάλη πτώση σημειώνει το ΚΙΝΑΛ, που βρίσκεται στο 3,4%, με το ΚΚΕ να είναι στην τρίτη θέση, με 4,2%. Βελόπουλος (1,6%) και Βαρουφάκης (1,5%), είναι κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή, ενώ το κόμμα Κασιδιάρη εντοπίζεται στο 2,2%.

Οι τακτικές της κυβέρνησης κατά την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού «κέρδισαν» την εμπιστοσύνη του κόσμου (66% υπέρ με 23% αρνητική άποψη). Οι πολίτες αισιοδοξούν για την επόμενη ημέρα σε ποσοστό 58% έναντι 39%. Παράλληλα, υπάρχει ικανοποίηση των πολιτών για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει Κυριάκος Μητσοτάκης σε ποσοστό 63%, έναντι 37%. 

Την ίδια ώρα πάντως, στην ερώτηση αν μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της οικονομίας το 46% λέει ναι, ενώ όχι απαντά το 52%.

Θετική γνώμη για Κώστα Μπακογιάννη

Ενδιαφέρον έχει και η αξιολόγηση των πολιτικών πρωτοβουλιών, που αναλαμβάνουν, πέραν εκείνων του πρωθυπουργού, και του δημάρχου Αθηναίων, αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής.

Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει θετικές κρίσεις σε ποσοστό 54% και αρνητικές σε ποσοστό 38%, ενώ ο Γιώργος Πατούλης έχει θετικές γνώμες 29% και αρνητικές 45%.

Πιο δραστήριοι βουλευτές στην Α’ Αθήνας, από όλα τα κόμματα θεωρούνται κατά σειρά οι Βασίλης Κικίλιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης, Θάνος Πλεύρης, Άγγελος Συρίγος, Κώστας Σκανδαλίδης, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ