Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση: Πρώτη με σχεδόν 20 μονάδες διαφορά η ΝΔ

Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 40,3% στην πρόθεση ψήφου - Τα ποσοστά των άλλων κομμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης/ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Σχεδόν διπλάσια η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

Κοντά στις 20 μονάδες εδραιώνεται πλέον η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Την ίδια στιγμή οι πολίτες δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τους μέχρι τώρα επιτυχημένους χειρισμούς της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ «ξορκίζουν» το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, η ΝΔ προηγείται με σχεδόν διπλάσια διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ συγκεντρώνει 40,3% στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 20,9%. Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής με 5,1% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,6%, η Ελληνική Λύση με 2,6%, το ΜέΡΑ25 με 2,5% και η Χρυσή Αυγή με 1,6%.

dimoskopisi_mega_koronoios_nd.jpg

Ενδεικτικό της ευρείας αποδοχής που τυγχάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι το ποσοστό των πολιτών που «ξορκίζουν» τις πρόωρες εκλογές.

Όπως φαίνεται και στην κάρτα που ακολουθεί, το 84% τάσσεται κατά της πρόωρης προσφυγής στην κάλπη, ενός μόλις το 13% δηλώνει υπέρ. Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά το lockdown για τον κορωνοϊό (Πατήστε ΕΔΩ), ξεκαθάρισε με νόημα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για πρόωρες εκλογές.

dimoskopisi_mega_prores_ekloges.jpg

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας

Επίσης, ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία της δημοσκόπησης της Metron Analysis το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έρχεται τρίτος πλέον σε δημοτικότητα ως πολιτικός αρχηγός.

Στην πρώτη θέση με χαοτική διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το 67% των ερωτηθέντων δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό. Στη δεύτερη θέση η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, συγκεντρώνει το 40%. Τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με 38%. Ακολουθούν Δημήτρης Κουτσούμπας με 32%, Γιάνης Βαρουφάκης με 23% και Κυριάκος Βελόπουλος με 20%.

dimoskopisi_mega_mitsotakis.jpg

Παράλληλα, το 69% των πολιτών έχει αρνητική άποψη για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τις μέχρι τώρα κινήσεις του ως αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ το 65% έχει αρνητική γνώμη για τον Αλέξη Τσίπρα.

dimoskopisi_mega_syriza.jpg

dimoskopisi_mega_tsipras.jpg

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πώς κρίνουν οι πολίτες το κυβερνητικό έργο

Το 64% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Metron Analysis εκτιμά ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

dimoskopisi_mega_poreia_xoras.jpg

Επιπλέον, το 63% έχει θετική γνώμη για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, κρίνοντας από τα όσα έχει αυτή παρουσιάσει μέχρι στιγμής σε διάφορους τομείς.

dimoskopisi_mega_kivernisi.jpg

Απαντώντας για το κυβερνητικό έργο, πάνω από 8 στους 10 δηλώνουν ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς στη Δημόσια Υγεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Στη δεύτερη θέση ο ψηφιακός μετασχηματισμός με τον αρμόδιο υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη να συνεχίζει -με απλές και συντονισμένες κινήσεις- να κάνει πολύ πιο εύκολη τη ζωή των πολιτών, καταργώντας τη γραφειοκρατία και την πολύωρη αναμονή στις ουρές.

dimoskopisi_mega_kivernitiko_ergo.jpg

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, σχεδόν 7 στους 10 πολίτες έχει θετικές εντυπώσεις για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

dimoskopisi_mega_profipourgos-mitsotakis.jpg

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ