Πολιτικη & Οικονομια

Παναγιωτόπουλος: Έτοιμοι ακόμη και για στρατιωτική εμπλοκή με Τουρκία

Νέο αυστηρό μήνυμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας προς την Άγκυρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος/© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί, αλλά είμαστε έτοιμοι ακόμη και για στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Το μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι ακόμη και για στρατιωτική εμπλοκή με Τουρκία στέλνει ο  Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Την ώρα που η Τουρκία δεν σταματά τις προκλήσεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο, παρουσιάζοντας «παράνομους» χάρτες με θαλάσσιες ζώνες -μια «ανάσα» από Ρόδο και Κρήτη- όπου σχεδιάζει να κάνει έρευνες και γεωτρήσεις, ο υπουργός Άμυνας στέλνει νέο αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα.

Μιλώντας για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε: «Ασφαλώς και η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά επιθετική. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτήν τη συμπεριφορά είναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη πλευρά να μεριμνά για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων».

Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα είναι έτοιμη ακόμη και για το έσχατο σενάριο μιας στρατιωτικής λύσης -όπως είπε χαρακτηριστικά και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, κ. Διακόπουλος- ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε χαρακτηριστικά: «Προχθές ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Γραφείου Πρωθυπουργού είπε ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Μέσα σε όλα αυτά τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή. Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί».

Και πρόσθεσε με νόημα: «Αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως ο νοών νοείτω».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ