- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα άνοδος και για τα ελληνικά ομόλογα
Στον απόηχο της δημιουργίας του Ταμείου Ανάκαμψης
Nέα άνοδος για τα ομόλογα, κυρίως για τα ελληνικά τα ιταλικά, στον απόηχο της δημιουργίας του Ταμείου Ανάκαμψης στην ΕΕ.
Στον απόηχο του Προγράμματος Νέας Γενιάς (Νext Generation EU) ύψους 750 δισ. ευρώ το οποίο κατά κύριο λόγο περιλαμβάνει τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας ύψους 560 δισ. ευρώ, στην Ε.Ε κινήθηκαν και σήμερα οι αγορές ομολόγων με τα ελληνικά και ιταλικά ομόλογα να σημειώνουν τη μεγαλύτερη άνοδο.
Το θετικό κλίμα στις αγορές ομολόγων συντηρείται από την προσδοκία για επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ. Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα και οι ανακοινώσεις αναμένονται την προσεχή Πέμπτη.
Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 1,49% από 1,56% που κυμαίνονταν χθες, του 5ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 0,82 από 0,907% , ενώ του 15ετούς μειώθηκε στο 1,59% από 1,63%.
Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 71 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 38 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,56% από 1,57% έναντι-0,42% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διατηρηθεί στο 1,98%.
Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στο 1,10556 δολ. από το επίπεδο του 1,1013 δολ. που άνοιξε η αγορά. Η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ έως τα 1,0936 δολ.
Οι ενθαρρυντικές προβλέψεις για την πορεία ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης, της Γερμανίας, το 2021 συνέβαλαν σήμερα στην άνοδο του ευρώ. Συγκεκριμένα, τo Ινστιτούτο IFO εκτιμά ότι το ΑΕΠ της Γερμανίας θα υποχωρήσει σε ετήσια βάση κατά 6,6% το 2020, ωστόσο αναμένει αύξηση του ΑΕΠ κατά 10,2%.
Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1016 δολ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.