Πολιτικη & Οικονομια

Παναγιωτόπουλος για Έβρο: Δεν έληξε ποτέ ο συναγερμός

«Yπάρχουν δηλώσεις που μας προϊδεάζουν για μία νέα απειλή στα σύνορά μας», ανέφερε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος/© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο νέος φράκτης στα σύνορα του Έβρου θα σηκωθεί είτε το θέλει η Τουρκία είτε όχι, το μήνυμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Για τον Έβρο και τα ελληνοτουρκικά μίλησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ήταν καλεσμένος στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ την Τρίτη 26 Μαΐου 2020.

«Δεν έληξε ποτέ ο συναγερμός (στα σύνορα)» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν δηλώσεις που μας προϊδεάζουν για μία νέα απειλή στα σύνορα μας». Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός» από ελληνικής πλευράς.

Σημειώνεται ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη νέα προσπάθεια «οχύρωσης» του Έβρου και προς αυτήν την κατεύθυνση έχει δοθεί εντολή για τη μεταφορά 400 αστυνομικών, οι οποίοι και θα αναπτυχθούν στην περιοχή. Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος η κινητικότητα από ελληνικής πλευράς είχε να κάνει με προπαρασκευαστικές εργασίες για ένα φράχτη τον οποίο «η Τουρκία δεν θέλει», αλλά ο οποίος θα σηκωθεί «το συντομότερο δυνατόν».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε ειδική αναφορά στο Λιμενικό Σώμα και στην καθοριστική συμβολή του για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων της χώρας.

Σε ερώτηση για πιθανή γεώτρηση από την Τουρκία νότια της Κρήτης, στο πλαίσιο του παράνομου συμφώνου με τη Λιβύη που χωρίζει τις θαλάσσιες ζώνες μεταξύ των δύο κρατών, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αποτρέψουμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει αυτό.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ