Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Γιατί ανοίξαμε τα δημοτικά σχολεία (video)

«Έχω μία υποχρέωση απέναντι στα παιδιά και τους γονείς τους να επανέλθουν τα παιδιά σε μία σχολική κανονικότητα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΣΤΑΡ

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ανοίξει τα δημοτικά σχολεία, αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά το τέλος της καραντίνας στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel, o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε τους λόγους που η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει τα δημοτικά σχολεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι ουσιαστικό επιχείρημα για να μην ανοίξουν δεν υπήρχε και υπογράμμισε ότι αν ακολουθούσε τις δημοσκοπήσεις δεν θα το αποφάσιζε, αλλά θα ήταν λάθος απόφαση. O κ. Μητσοτάκης είπε ότι πήρε την απόφαση μετά τις εισηγήσεις των ειδικών. Επεσήμανε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να πάνε τα παιδιά στο σχολείο, εξηγώντας ότι έξι μήνες (αν δεν άνοιγαν) είναι μεγάλο το διάστημα απουσίας από τις σχολικές αίθουσες. Πρόσθεσε δε πως οι ανισότητες εμβαθύνονται με τα κλειστά σχολεία. Υπογράμμισε δε ότι κατά την επίσκεψή του το πρωί συνομίλησε με μικρά παιδιά τα οποία είχαν κατανοήσει την ανάγκη αποστάσεων και υγιεινής.

«Έχω μία υποχρέωση απέναντι στα παιδιά και τους γονείς τους να επανέλθουν τα παιδιά σε μία σχολική κανονικότητα» είπε  και τόνισε ότι «η εμπειρία από τα Γυμνάσια και Λύκεια έδειξε ότι όλα πήγαν καλά».

«Τα παιδιά έχουν αλλάξει τις συνήθειές τους και αυτό είναι μία παρακαταθήκη, όταν θα επιστρέψει για παράδειγμα η γρίπη, ή από το φθινόπωρο αν επιστρέψει ο κορωνοϊός», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ