- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πέτσας: Κινούμαστε προς άνοιγμα των Δημοτικών
Τη Δευτέρα 25 Μαΐου η ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση κινείται υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων.
«Αυτή την τη κινούμαστε προς άνοιγμα των δημοτικών», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ανέφερε ως πιθανότερη ημερομηνία ανοίγματος την 1η Ιουνίου. Ωστόσο, όπως ο ίδιος εξήγησε την Δευτέρα 25/5 θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός τι θα γίνει με τα σχολεία.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε επίσης πως αρχικός σχεδιασμός για τα γυμναστήρια είναι να ανοίξουν στις 29 Ιουνίου όπως έχει δηλώσει ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Παπαθανάσης . Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο κ. Πέτσας θα αξιολογηθεί αν γίνει νωρίτερα αν τα πράγματι εξακολουθήσουν να είναι καλά.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην χθεσινή ενημέρωση γνωστοποίησε ότι από Δευτέρα θα ανοίξουν τα Κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠ) στο πλαίσιο στήριξης των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Όσον αφορά τους παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και τις κατασκηνώσεις, κρατικές και ιδιωτικές, οι σχετικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία των Δημοτικών, εφόσον η απόφαση ορίζει επανεκκίνηση της λειτουργίας τους, από την 1η Ιουνίου έως και τις 30 του ίδιου μήνα. Η επιστροφή, όπως όλα δείχνουν, θα είναι αντίστοιχη με τις υπόλοιπες βαθμίδες, δηλαδή αποστάσεις 1,5 μέτρου και εκ περιτροπής διδασκαλία, ενώ έχει τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων η πρόταση να επιστρέψουν μόνο οι δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.