Πολιτικη & Οικονομια

Ήταν γκέι ο Ηρακλής;

Όχι με τη σημερινή έννοια, αλλά τον Ιόλαο τον κουτούπωνε κανονικά

Λύο Καλοβυρνάς
ΤΕΥΧΟΣ 303
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ήταν γκέι ο Ηρακλής; Όχι με τη σημερινή έννοια, αλλά τον Ιόλαο τον κουτούπωνε κανονικά, για τον δε  Ύλα έβαλε μαύρη πλερέζα όταν χάθηκε. Κι όπως τον φανταζόμαστε μεγαλόσωμο, μυώδη, τριχωτό και γενειοφόρο, είναι ό,τι πρέπει για σύμβολο του τετραήμερου διεθνούς φεστιβάλ αρκούδων Haircules (προφέρεται χέρκουλιζ, με ή χωρίς λογοπαίγνιο). Για πρώτη φορά στην Ελλάδα γίνεται τόσο μεγάλο διεθνές γκέι δρώμενο, συμμετοχή πολλών μπαρ και εισαγωγή αρκούδων από το εξωτερικό. Τέσσερις μέρες bear fun, ενίοτε και bare, χε χε...

Το φεστιβάλ το οργανώνει η φωλιά των αρκούδων Big Bar, το Bear Code, και το Daddies’ bar. Πολύχρωμο, με πισίνα-πάρτι, επισκέψεις σε μουσεία κ.λπ. Επιτέλους η Αθήνα μπαίνει στο διεθνή χάρτη του party circuit, κι είναι μια φοβερή ευκαιρία να γνωρίσετε αρκούδες από ξένα οικοσυστήματα και να τους δείξετε τι σημαίνει γκρικ κέφι, tzatziki και ελληνικός έρωτας.

Σήμερα Πέμπτη, Welcome Party στα Big (Φαλαισίας 12), Πολύχρωμο (Λεμπέση 12) και Bear Code (Κων/πόλεως 8). Αύριο Παρασκευή, Pool the bears στο pool beach Candy bar (παραλία Άγιου Κοσμά, 16.00-22.00). Το Σάββατο οι αρκούδες πάνε στο μουσείο της Ακρόπολης (σημείο συνάντησης στις 12.00 στο Πολύχρωμο), γιατί είναι και επιπέδου, ενώ το βράδυ αναζητούν Έλληνες ημίθεους στο 12 Gods Party στο Candy bar (Ιερά Οδός 41, Γκάζι). Την Κυριακή θα έχει Goodbye Oyzo Ambrosia party. Δείτε το πλήρες πρόγραμμα στο www.haircules.org. Γουφ!

Εργαστήρια και ταινίες για το φύλο

Δύο εργαστήρια για το φύλο και τη σεξουαλικότητα στο φεστιβάλ της Βαβυλωνίας Β-Fest, στη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256 (είσοδος ελεύθερη): Πέμπτη 27, 19.00, «Ηγεμονικές αρρενωπότητες»· ομιλητής: Άκης Γαβριηλίδης. Σάββατο 29, 19.00, «Κατασκευάζοντας το φύλο», με την ΟΛΚΕ. Την Πέμπτη 22.30-23.45 θα προβληθεί το queer ντοκιμαντέρ “She Is A Boy I Knew”, την Παρασκευή 22.00-23.30 η ταινία “Itty Bitty Titty Committee” και την Κυριακή 20.00-22.00 η «Στρέλλα», παρουσία του Πάνου Κούτρα.

Friday Steamy Strip

Μπουρμπουλήθρες και strip show δύο σε ένα: Η Alexander Sauna γνωρίζει ότι το κοινό της διψά για ζωντανό θέαμα. Γι’ αυτό κάθε Παρασκευή απολαύστε τη σάουνα και το jacuzzi βλέποντας ένα όμορφο αγόρι να σας προκαλεί μ’ ένα καυτό strip show.

Φεστιβάλ Υπερηφάνειας

Δύο βδομάδες μας μένουν μέχρι το φετινό Athens Pride, που γίνεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά και θα είναι ακόμη μεγαλύτερο από τα προηγούμενα. Πέρα από την παρέλαση θα έχει πρωινό δημιουργικό πικνίκ και καλλιτεχνικό πρόγραμμα (Έλενα Παπαρίζου, Τάμτα, dj sets, drag queen & king shows, σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Ρήγου). Το Pride ψάχνει ακόμη εθελόντ(ρι)ες! Περισσότερα για το συνέδριο, τον εθελοντισμό και το πρόγραμμα της ημέρας του Pride μπείτε στην εξαιρετική σελίδα του https://athenspride.eu.