Πολιτικη & Οικονομια

Το ταλέντο Παπαδημούλη στο real estate θα αλλάξει τον κόσμο!

Ο σύντροφος Παπαδημούλης είναι ο Μέσσι, ο Φέντερερ και ο Μάικλ ο Τζόρνταν του real estate και της αγοράς ακινήτων.

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
papadimoulis-akinita-pothen-esxes.jpg
© EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο Μάνος Βουλαρίνος εξηγεί πώς το ταλέντο του Δημήτρη Παπαδημούλη στις στεγαστικές επενδύσεις (real estate) μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.

Τον έχω κοροϊδέψει, τον έχω απαξιώσει, τον έχω αποκαλέσει γέροντα-νυφίτσιο (συγγνώμη νυφίτσες). Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να αναγνωρίσω πως ο σύντροφος Παπαδημούλης είναι ο Μέσσι, ο Φέντερερ και ο Μάικλ ο Τζόρνταν του real estate και της αγοράς ακινήτων.

Αυτό δεν το λέω μονο εγώ αλλά, νομίζω, το λέει και ο κάθε καλόπιστος συμπολίτης που ενημερώθηκε χτες για το πόθεν έσχες των βουλευτών και με δέος διάβασε ότι μέσα στο 2018 ο σύντροφος Παπαδημούλης αγόρασε 6 ακίνητα στην Αθήνα με εμβαδόν 67, 67, 70, 70, 92 και 96 τετραγωνικά μέτρα καταβάλλοντας για όλα μόλις 239.500 ευρώ. Κι αν η τιμή των 518 ευρώ ανα τετραγωνικό σας φαίνεται εξαιρετική υπάρχει και συνέχεια. Σύμφωνα πάλι με το πόθεν έσχες του ο σύντροφος Παπαδημούλης μεταβίβασε στα δύο παιδιά του άλλα 2 διαμερίσματα με εμβαδόν 143 και 196 τετραγωνικά μέτρα που αγόρασε στην Αθήνα δίνοντας το ποσό των 121.500 ευρώ. Δηλαδή μόλις 358 ευρω το τετραγωνικό.

Επειδή τόσα χρόνια σας έχω καταλάβει και ξέρω πως κάποιοι είστε ιδιαιτέρως πονηροί και κακόπιστοι ενδεχομένως να νομίσετε πως ειρωνεύομαι τον αγωνιστή της αριστεράς Παπαδημούλη και υπονοώ ότι υπάρχει κάτι περίεργο στις απίστευτα χαμηλές τιμές των ακινήτων που αγόρασε. Αλλά οι πονηροί και οι κακόπιστοι θα πέσουν για άλλη μια φορά έξω καθώς όποιος έχει μπει στο skroutz.gr  ξέρει ότι πάντα υπάρχει η ευκαιρία να αγοράσεις κάτι με πολύ λιγότερα λεφτα. Αρκεί να ψάξεις, να τη βρεις και να την αρπάξεις από τα μαλλιά. Κι απ’ ότι φαίνεται ο αλληλέγγυος των φτωχών και αδυνάτων όλης της Γης έψαξε. Και βρήκε αυτές τις φοβερές ευκαιρίες και τους ξερίζωσε το σκαλπ.

Ξέρω ότι θα σκέφτεστε πως όλα αυτά δεν έχουν απο μόνα τους καμία ιδιαίτερη σημασία για κανένα παρά μόνο για τον ίδιο και την τυχερή οικογένεια του. Και θα είχατε δίκιο αν μιλούσαμε για κάποιον καπιταλιστή. Αν μιλούσαμε για καποιον αλλοτριωμένο από το σύστημα της εκμετάλλευσης. Αν μιλούσαμε για κάποιον που δεν αγωνίζεται για έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός έχοντας ως φωτεινό οδηγό το Ευαγγ... τη μαρξιστική σκέψη.

Αλλά μιλάμε για τον συντρόφο Παπαδημούλη.  

Και ο σύντροφος Παπαδημούλης είναι αγωνιστής της Αριστεράς. Και όπως κάθε αγωνιστής της Αριστεράς είναι αλληλέγγυος σε κάθε αδικημένο και κατατρεγμένο. Νοιάζεται για τον φτωχό, νοιάζεται για τον πρόσφυγα που ξεσπιτωμένος από το ιμπεριαλιστικό τέρας που γεννά ο καπιταλισμός ζητά ένα καταφύγιο στη χώρα του ξένιου Δία. Οπως κάθε αγωνιστής της Αριστεράς ο σύντροφος Παπαδημούλης δεν υποκύπτει στην γοητεία του επάρατου καπιταλισμού, αυτή τη γοητεία που τρελαίνει τους ανθρώπους και τους κάνει να συγκεντρώνουν πλούτο που δεν δικαιούνται εκμεταλλευόμενοι άλλους άνθρώπους. Όπως κάθε αγωνιστής της Αριστεράς ο σύντροφος Παπαδημούλης δεν γίνεται υπηρέτης του πλούτου αλλά τον κάνει υπηρέτη της επανάστασης.

Γι΄ αυτό ήδη συγκινούμαι σκεφτόμενος τους τουλάχιστον 20 πρόσφυγες (ή αναξιοπαθούντες οποιασδήποτε καταγωγής) που χάρη στον σύντροφο Παπαδημούλη θα βρουν στέγη.

Το λέω αυτό γιατί είμαι σίγουρος πως ένας αγωνιστής της Αριστεράς δεν μπορεί να αγοράζει ακίνητα προκειμένου να τα εκμεταλλευτεί όπως ένας στυγνός καπιταλιστής. Γιατί είναι βέβαιο πως πρώτος ο ίδιος θα δείξει σε όλους πόσο όμορφος είναι αυτός ο άλλος κόσμος της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς. Αυτός ο κόσμος στον οποίο όλοι ζουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Και επειδή κανείς σε κανέναν κόσμο δεν έχει ανάγκη τόσα ακίνητα για να ζήσει με αξιοπρέπεια είμαι βεβαιος πως ο σύντροφος Παπαδημούλης, αφού καλύψει την ανάγκη του για στέγη, θα χρησιμοποιήσει όλα τα υπόλοιπα ακίνητα του για να καλυφθούν οι ανάγκες άλλων.

Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι ένας άνθρωπος που μπορεί να αγοράσει σπίτια σε τόσο χαμηλή τιμή έτσι κι αλλιώς αξίζει τον θαυμασμό μας. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο κάποιος δεν  χρησιμοποιεί τη μοναδική του ικανότητα να βρίσκει πάμφθηνη στέγη για τον εαυτό του, αλλά τη βάζει στην υπηρεσία του συνόλου. Ας αφήσουμε λοιπόν πίσω μας τις διαφορές του παρελθόντος κι ας χειροκροτήσουμε τον σύντροφο Παπαδημούλη. Τον αριστερό, τον αγωνιστή, τον Άνθρωπο. Τον γκουρού του real estate. Και μπράβο του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ