- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η κυβέρνηση ετοιμάζει μείωση του ΦΠΑ σε αγαθά και υπηρεσίες - Προσωρινό το μέτρο.
Η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε παρεμβάσεις στο φορολογικό. Η μείωση του ΦΠΑ βρίσκεται πολύ ψηλά στην λίστα των αλλαγών. Το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν αποφάσεις μετάταξης προϊόντων όπως καφές, τσάι, ροφήματα σοκολάτας και αναψυκτικών από τον συντελεστή 24% στο 13%.
Το μέτρο υποστηρίζεται από τις ιδιαιτερότητες των καφέ που αφορούν σε μικρότερους χώρους και έλλειψη της δυνατότητας «ρεζερβέ» που έχουν τα εστιατόρια και εμποδίζουν την εφαρμογή μέτρων «κοινωνικής αποστασιοποίησης». Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας.
Μείωση του ΦΠΑ θα υπάρξει συνολικά και στην εστίαση που αποτελούσε, άλλωστε, προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης.
Μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% σχεδιάζεται και για τα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, προκειμένου να τονωθεί ο τουρισμός ενώ αντίθετα δεν φαίνεται να προχωρούν σενάρια για μείωση του ΦΠΑ στις διανυκτερεύσεις από το 13% στο 6%.
Οι αποφάσεις της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των επομένων ημερών, ίσως και έως το τέλος της εβδομάδας.
Πάντως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση θα πρέπει να θεωρείται προσωρινή και για όσο διαρκέσει η κρίση από την πανδημία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή το πιθανότερο είναι πως ο συντελεστής θα μειωθεί από το 13% στο 11% τουλάχιστον έως τον Σεπτέμβριο και ενδεχομένως έως το τέλος του έτους.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι είπε για τις 120 δόσεις
Η ακρίβεια δεν αναστέλλεται για ένα δεκαπενθήμερο
Η τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Στοά του Αττάλου, στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum 2026
Σε ποια υπουργεία ανοίγουν θέσεις
«Η Πολιτεία στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για την προστασία και προώθηση της ελληνικής γλώσσας και ταυτότητας», δήλωσε ο ΠτΔ
Παράλληλα ασκεί κριτική και στο πλαφόν 15% για την προκαταβολή σε νέα ρύθμιση
Τι αλλάζει για οφειλέτες και servicers
Νέες θέσεις εργασίας και νέα οικοσυστήματα επιχειρήσεων, έρευνας και καινοτομίας
Ο Κινέζος πολιτικός επιστήμονας μιλά ξανά στην ATHENS VOICE, αυτή τη φορά από την Ακαδημία Αθηνών, για τη δημοκρατία, τον Τραμπ, την τεχνητή νοημοσύνη και το αν Κίνα και Δύση μπορούν τελικά να συγκλίνουν
Με τις νέες εγγραφές, το Εθνικό Ευρετήριο αριθμεί πλέον 199 στοιχεία
«Ο κ. Φλωρίδης δεν μπορεί να στέκεται στη θέση του»
Ο πρωθυπουργός ζητεί μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία από την Κομισιόν
Τι είπε για Τριαντόπουλο - Η απάντηση στον Τσίπρα
Στη δράση συμμετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, με στόχο να περιοριστεί το κόστος μετακίνησης
Η ακρίβεια στα καύσιμα και οι ευθύνες πολιτικών και κοινωνίας
«Τα κυβερνητικά μέτρα αποδεικνύουν πόσο καλή αξιωματική αντιπολίτευση είναι το ΠΑΣΟΚ»
Ένας χώρος συνάντησης, μάθησης και καλλιτεχνικής έκφρασης για ολόκληρη τη Βόρεια Αθήνα
«Αποστερήθηκε κρίσιμο αποδεικτικό υλικό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.