Πολιτικη & Οικονομια

Λιβάνιος: Ο δήμος θα αποφασίζει το εύρος της επέκτασης των μαγαζιών

«Η επέκταση θα γίνει χωρίς την καταβολή τιμήματος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεόδωρος Λιβάνιος
Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο εκάστοτε Δήμος θα αποφασίζει για το μέγεθος της επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων των επιχειρήσεων εστίασης σύμφωνα με τον Θεόδωρο Λιβάνιο.

Για το μέτρο που θα προβλέπει την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων μίλησε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, σε τηλεοπτική εκπομπή, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό θα υπόκειται στον εκάστοτε Δήμο.

«Η σχετική ρύθμιση θα έχει ισχύ μέχρι το τέλος του χρόνου και σκοπός είναι να μπορέσουν τα καταστήματα να εξυπηρετούν περισσότερο κόσμο. Η επέκταση θα γίνει χωρίς την καταβολή τιμήματος. Ο εκάστοτε δήμος θα αποφασίζει το εύρος της επέκτασης, επειδή γνωρίζει κατά τόπους τις περιστάσεις, αλλά θα υπάρχει πλαφόν. Θα υπάρξει μείωση των δημοτικών τελών έως 50% για όσες επιχειρήσεις δεν είναι εφικτή η επέκταση», σημείωσε ο κ. Λιβάνιος και πρόσθεσε εν συνεχεία:

«Ίσως εάν πάνε τα πράγματα καλά, να ανοίξουν κάποιες μέρες νωρίτερα τα σχετικά καταστήματα».

Ερωτηθείς στη συνέχεια για την τηλεργασία υπογράμμισε πως «ήρθε για να μείνει στο δημόσιο. Και μετά την πανδημία ορισμένες μέρες και για ορισμένο αριθμό δημόσιων υπαλλήλων η δουλειά θα γίνεται από το σπίτι. Αυτό δεν συνεπάγεται με μείωση θέσεων εργασίας φυσικά».

Τέλος, αναφορικά με τα σενάρια πρόωρων εκλογών τόνισε πως «υπάρχει σταθερή  κυβέρνηση, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και νωπή λαϊκή εντολή. Δεν βρίσκω κανέναν λόγο για εκλογές. Δεν ταιριάζει και στο χαρακτήρα του πρωθυπουργού. Το 2023 είναι μια καλή χρονιά για εκλογές».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ