Πολιτικη & Οικονομια

Παπαθανάσης: Πιθανό να δοθεί στα μαγαζιά επιπλέον χώρος

Σε οδόστρωμα αλλά και σε πλατείες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παπαθανάσης
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πολύ πιθανό είναι να δοθεί χώρος σε οδόστρωμα και πλατείες για τα καταστήματα εστίασης σύμφωνα με τον Νίκο Παπαθανάση.

Για την επόμενη ημέρα στην εστίαση μετά την άρση των μέτρων της καραντίνας μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης ερωτηθείς για τη λειτουργικότητα των καταστημάτων εστίασης τόνισε πως «το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν επιπλέον χώροι στο διάστημα που είναι σε ισχύ τα μέτρα για τον κορωνοϊό» και πρόσθεσε πως για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μαγαζιά «υπάρχει η σκέψη να δοθεί χώρος που θα αντιστοιχεί στο πλάτος του κάθε καταστήματος, είτε στο πεζοδρόμιο, είτε στο οδόστρωμα, ή σε πλατείες, εφ’ όσον βρίσκονται δίπλα από ανοιχτούς χώρους. Και αυτά, χωρίς να χρεωθούν με επιπλέον τέλη οι ιδιοκτήτες από τους Δήμους, σε μια προσπάθεια να πάρουν μια οικονομική ανάσα οι επιχειρηματίες και να ανέβει όσο το δυνατόν ο τζίρος, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, εξαιτίας των μέτρων».

Ακόμα, συμπλήρωσε πως «θα μπορούσαμε να δώσουμε χώρο σε πεζοδρόμια. Και υπαίθριος, δηλαδή σε πεζοδρόμια, όπου θα υπάρχει ένα κενό του 1,5 μέτρου για να μπορεί να περνάει ο πεζός, αλλά και χώρος πάνω σε οδόστρωμα, όπως κάνουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

»Ή περισσότερο χώρο σε πλατείες. Και αυτό χωρίς να αυξάνονται τα τέλη προς τους Δήμους. Αυτό συζητάμε, ήταν μια πρόταση του υπουργείου μας να δώσουμε έναν ημιυπαίθριο χώρο κατ’ ουσίαν, όσο είναι το πλάτος του κάθε καταστήματος, εφ’ όσον είναι ανοιχτό, να πάμε δύο φορές σε βάθος».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ