Πολιτικη & Οικονομια

Όσα πρέπει να ξέρεις για συμβάσεις εργασίας και ωράριο

Τι αναφέρεται στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάσκα για προστασία από τον νέο κορωνοϊό
Μάσκα για προστασία από τον νέο κορωνοϊό © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Παρατείνεται έως 30 Ιουνίου η ισχύς των κανονιστικών όρων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των Διαιτητικών Αποφάσεων. Τι προβλέπεται για το ωράριο εργασίας

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθορίζει τους όρους των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και το ωράριο στη μετά-την-καραντίνα εποχή.

Ειδικότερα, με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με θέμα «περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα», παρατείνεται, έως και τις 30 Ιουνίου 2020, η ισχύς των κανονιστικών όρων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των Διαιτητικών Αποφάσεων, των οποίων η τρίμηνη παράταση ισχύος έληξε από την 29η Φεβρουαρίου 2020 έως και την 30ή Απριλίου 2020.

Παράλληλα, προβλέπονται έκτακτα και προσωρινά μέτρα ως προς την οργάνωση του χρόνου εργασίας. Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις-εργοδότες, των οποίων είχε ανασταλεί η λειτουργία με εντολή δημόσιας αρχής ή ήταν πληττόμενες σημαντικά, βάσει των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, προσαρμόζουν το ωράριο εργασίας των εργαζομένων τους με το ωράριο λειτουργίας τους. Σημειώνεται ότι η ως άνω προσαρμογή του ωραρίου των εργαζομένων πραγματοποιείται με την προϋπόθεση ότι δεν μεταβάλλεται το είδος της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων αυτών.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ