Πολιτικη & Οικονομια

Εστιατόρια μετά την καραντίνα: Αυξάνεται ο εξωτερικός χώρος

Τι προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ταβέρνα
Ταβέρνα © ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Την πρωτοβουλία για αύξηση του εξωτερικού χώρου σε καταστήματα εστίασης ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών για αύξηση του εξωτερικού χώρου των εστιατορίων λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της μετάδοσης κι εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 είπε πως υπάρχει στήριξη των Δήμων για να ανταπεξέλθουν στις πρόσθετες ανάγκες που δημιουργήθηκαν λόγω του κορωνοϊού, μεταξύ άλλων και με την μείωση των εσόδων τους, από τα τέλη που εισπράττουν, λόγω και του κλεισίματος των καταστημάτων εστίασης επί μακρόν.

Μάλιστα, όπως τόνισε εντός της ημέρας αναλαμβάνει πρωτοβουλία και θα ξεκινήσει επαφές με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ώστε σε όσες περιοχές και περιπτώσεις γίνεται, Δήμοι ανά την επικράτεια να προχωρήσουν σε αύξηση του εξωτερικού χώρου που παραχωρούν σε εστιατόρια για τραπεζοκαθίσματα, με χαμηλά τέλη, ώστε να μπορέσει να αυξηθεί ο αριθμός των πελατών που θα μπορούν να εξυπηρετούν.

Όπως είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, «από την Δευτέρα περνάμε σε ένα επόμενο στάδιο, που κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι μια επιστροφή στην κανονικότητα που γνωρίζαμε πριν τον κορωνοϊό».

Άδεια Ειδικού Σκοπού

Σε ό,τι αφορά την Άδεια Ειδικού Σκοπού, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι «παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαΐου για όσους έχουν παιδιά το Δημοτικό, ενώ για εκείνους που έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο, η Άδεια Ειδικού Σκοπού σταματά στις 18 Μαΐου, οπότε ανοίγουν ξανά τα Γυμνάσια και θα συνεχίσει να ισχύει, με μια απλή δήλωση του γονέα - καθώς θα γίνονται εκ περιτροπής τα μαθήματα- τις ημέρες που το παιδία δεν θα έχει μάθημα και θα μένει στο σπίτι».

Δημόσιοι Υπάλληλοι

Από τη Δευτέρα «οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα αναλαμβάνουν υπηρεσία σε τρεις φάσεις: στις 07:00, στις 08:00 και στις 09:00, ενώ ήδη το 30% των Δημοσίων Υπαλλήλων εργάζονται μέσω τηλεδιάσκεψης και αυτό είναι κάτι που θα στηρίξουμε για να συνεχιστεί. Μάλιστα, μέσα στον Μάιο θα υπάρχει η ευχέρεια ηλεκτρονικής υπογραφής για όσους έχουν θέσεις ευθύνης, προς περαιτέρω διευκόλυνση», προσέθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Δεν θα είναι καλός οιωνός για την αντιπολίτευση να γυρίσει στις λογικές ενός λαϊκίστικού παρελθόντος, για να υπερβούμε την κρίση χρειάζεται συνεργασία και ευρηματικότητα», επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος, λέγοντας ότι με τα μέτρα που ανακοίνωσε προ ημερών ο Υπ. Οικονομικών, είναι εφικτή η επιστροφή σε δυναμική ανάπτυξη από το επόμενο έτος.

Κανένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, λέγοντας πάντως ότι το Υπ. Εσωτερικών δεν έχει κάτι σημαντικό να κάνει σε τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς «είναι όλα έτοιμα».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ