- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκτιμήσεις για 100 εκατομμύρια νεόπτωχους σε όλες τις πόλεις παγκοσμίως
Εξαιτίας του κορωνοϊού
Εκατό εκατομμύρια νεόπτωχοι λόγω του κορωνοϊού θα προστεθούν στις μεγάλες πόλεις παγκοσμίως όπως εκτιμούν ειδικοί.
Σχεδόν 100 εκατομμύρια νεόπτωχοι θα ζουν στο εξής στις μεγάλες πόλεις του κόσμου λόγω του κορωνοϊού. Την εκτίμηση αυτή πραγματοποίησαν χθες ειδικοί, ζητώντας εργαλεία ταυτοποίησης για να εντοπίσουν τις πιο ευάλωτες κοινότητες και επενδύσεις που θα επικεντρώνονται στις παραγκουπόλεις.
Πυκνοκατοικημένες πόλεις αναμένεται να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της επιδημίας covid-19 και να πληγούν ιδιαίτερα από αυτή καθώς οι άνθρωποι εκεί ζουν συνωστισμένοι, με λίγο ή και καθόλου τρεχούμενο νερό αλλά και αποχετευτικό σύστημα, ενώ το σύστημα υγείας είναι ανεπαρκές, επεσήμαναν ειδικοί της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Ινστιτούτου Παγκόσμιων Πόρων (WRI) και άλλοι οργανισμοί.
«Μέσα στις πόλεις πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη, τους φτωχούς και τους ευάλωτους ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί πάρα πολύ», τόνισε ο Σάμεχ Ουάχμπα στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας.
«Σύμφωνα με την εκτίμησή μας θα υπάρξει πιθανόν αύξηση κατά 100 εκατομμύρια των ‘νεόπτωχων’ εξαιτίας των απωλειών στις θέσεις εργασίας και στα εισοδήματα», πρόσθεσε ο Ουάχμπα.
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι οι πόλεις θα δουν μείωση από 15% ως 25% στα έσοδά τους από τη φορολογία το επόμενο έτος, γεγονός που θα δυσκολέψει τις αρχές να επενδύσουν στη βελτίωση των συνθηκών στις παραγκουπόλεις.
Εργαλείο ταυτοποίησης της Παγκόσμιας Τράπεζας βοηθά τις πόλεις να εντοπίσουν περιοχές όπου οι τουαλέτες είναι κοινές, υπάρχει μία πηγή τρεχούμενου νερού για την κοινότητα ή όπου η τήρηση των κανόνων κοινωνικής απόστασης είναι αδύνατη λόγω του συνωστισμού, επεσήμανε ο ίδιος.
Μέχρι στιγμής το εργαλείο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στο Κάιρο, το Μουμπάι και την Κινσάσα.
Χωρίς αυτά τα στοιχεία, η κυβερνητική βοήθεια σε τρόφιμα και πόρους δεν φτάνει στις παραγκουπόλεις όπου ζουν περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, τόνισε η ακτιβίστρια Σίλα Πατέλ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Στα μισά της θητείας μας δρομολογήσαμε το 58,81% των δεσμεύσεών μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
Μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ
Τέταρτο κόμμα πλέον στη Βουλή
Η ανακοίνωση του βουλευτή Αργολίδας
Οι συνολικές αφίξεις μειώθηκαν από περίπου 890.000 το 2015 σε 48.000 το 2025, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε στοιχεία για τη μείωση των μεταναστευτικών ροών και άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στον κ. Παπαστεργιάδη κάθε επιτυχία στο έργο και στις δράσεις της κοινότητας
Eπίσκεψη στο αμαξοστάσιο πλατείας Αττικής της Ο.ΣΥ
Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής
«Καλώ τους πολίτες να μην επενδύσουν σε πρόσωπα που τους πρόδωσαν επανειλημμένα»
Η ανάρτηση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης
Κυρανάκης: «Οι προτάσεις που θα προκύπτουν πρέπει να είναι εφαρμόσιμες, κοστολογημένες και ρεαλιστικές»
Το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι μόνο τι υπόσχεται κάθε κόμμα, αλλά και το με ποιους, με ποιο πρόγραμμα και με ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία σκοπεύει να κυβερνήσει.
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Το σύστημα που κάποιοι έβλεπαν ως ένα πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι σήμερα ένα από τα ισχυρά της χαρτιά» τόνισε
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοινώνει τις προτάσεις του κόμματος σε ειδική ημερίδα στο Ωδείο Αθηνών
«Κακομοιριά είναι να ασχολείσαι με όλα τα υπόλοιπα εκτός από το πώς θα δημιουργήσεις έναν έμπιστο πολιτικό χώρο»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για την ανάγκη αυτοδυναμίας της ΝΔ
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν προσήλθε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.