- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η συγκινητική ανάρτηση της Φώφης Γεννηματά για τον πατέρα της
Πριν από 26 χρόνια πέθανε ο Γιώργος Γεννηματάς, θεμελιωτής του ΕΣΥ
Η Φ. Γεννηματά εξαίρει την παρακαταθήκη του Γ. Γεννηματά και τους αγώνες του για τη δημιουργία του ΕΣΥ, με αφορμή τα 26 χρόνια από το θάνατό του.
Eίκοσι έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε ανάρτηση με έντονη συναισθηματική φόρτιση, στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το όνομά σου είναι στα χείλη όλων των Ελλήνων, με σεβασμό, με αγάπη. Τι θα συνέβαινε σήμερα λένε, αν ο Γιώργος Γεννηματάς δεν είχε στεριώσει το ΕΣΥ. Είναι το μεγάλο μας όπλο στον πόλεμο με την πανδημία. Μια μεγάλη κατάκτηση για όλους».
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ακόμη στην ανάρτησή της: «Στο δικό σου φωτεινό διάστημα υπήρξε νους, καρδιά κι ελπίδα. Τα τρία χρέη που λέει ο Καζαντζάκης. Δούλεψες σκληρά για να στήσεις το ΕΣΥ, αδιαμαρτύρητα. Ώρες πολλές, με αγωνία, με συγκρούσεις, τα έβαλες με συμφέροντα, ενέπνευσες τους ανθρώπους της υγείας, ένιωσες τον πόνο των ανθρώπων, όπως ο ίδιος έλεγες άφησες εκεί ένα κομμάτι από τον εαυτό σου. "Σμίξατε το περπάτημα και τις καρδιές σας για να δημιουργήσετε κάτι κοινό". Μόνο όποιος έχει όραμα, έλεγες, μπορεί και γίνεται ρεαλιστής για να κάνει πράξη το όραμά του. Το όραμα έγινε πράξη.
Όταν πρόκειται για το υπέρτατο αγαθό, την υγεία του ανθρώπου, δεν αρκούν οι συγκρίσεις, οι βελτιώσεις και τα άλματα που έγιναν σ' αυτό το χώρο για να κερδίσεις μια μάχη στη Βουλή. Απαιτείται με αίσθημα ευθύνης να δώσουμε τις προοπτικές, να εντοπίσουμε τα προβλήματα, να προδιαγράψουμε τις βελτιώσεις που θα κατοχυρώσουν την ολοκλήρωση και πλήρη ανάπτυξη του ΕΣΥ. Το ΕΣΥ θα έπρεπε να είναι ένα ζήτημα που όχι απλώς δεn διχάζει, αλλά ενώνει.
Από όποιο μετερίζι κι αν βρίσκομαι έλεγες, πάντα στο ΠΑΣΟΚ, πάντα στην Αλλαγή θα υπερασπίζομαι το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πόσο επίκαιρο να' ξερες είναι σήμερα το ζήτημα αυτό. Το ΕΣΥ το πολέμησαν, το υποβάθμισαν αλλά άντεξε. Θέλησαν να το ξεπουλήσουν τμηματικά σε ιδιωτικά συμφέροντα στο όνομα ενός δήθεν εκσυγχρονισμού. Σήμερα έγιναν όλοι "υποστηρικτές". Περισσεύει δυστυχώς η υποκρισία, ακόμα και μέσα στην κρίση.
Ήρθε όμως η ώρα και της αναγέννησής του. Εμείς ξέρουμε πως πρέπει να γίνει αυτό. Η παράταξη της αλλαγής θα είναι και πάλι μπροστά στη νέα πορεία της Ελλάδας μετά την κρίση. Νέα πορεία που αφορά τη ζωή των πολλών και όχι τα κέρδη μιας ελίτ.
Εκείνο που αξίζει, μου έλεγες, είναι να αγωνιζόμαστε για τα μεγάλα προβλήματα της ζωής που είναι κοινά για όλους. Θα αγωνιστώ, έλεγες, να κάνω πόρτα τη χαραμάδα της ελπίδας. 26 χρόνια πέρασαν από τότε που έφυγες από κοντά μας και ο πόνος της απουσίας σου είναι πάντα εδώ, κάθε φορά που σε σκέφτομαι όμως κρατώ την ελπίδα.
Y.Γ.: Για όσους τον γνώρισαν και για τους νεότερους που δεν τον γνώρισαν, εδώ μπορείτε να διαβάσετε και να αποθηκεύσετε το βιβλίο για το Γιώργο Γεννηματά από τις Εκδόσεις Λιβάνη.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αβάσιμοι, απολύτως απαράδεκτοι και απορριπτέοι ισχυρισμοί»
Από αύριο οι ενστάσεις
Με τη νέα ρύθμιση θεσπίζεται για πρώτη φορά σύστημα επισήμανσης ληξιπρόθεσμων οφειλών
Δείτε αν είστε στους δικαιούχους
Διπλά χαρτοφυλάκια για Νίκο Παππά, Παύλο Πολάκη και Θεόφιλο Ξανθόπουλο
Νέες ανατιμήσεις προσεχώς στην αντλία
Πού και μέχρι τι ώρα κάνετε την αίτηση
Τρεις ημέρες νωρίτερα η πληρωμή αυτόν τον μήνα
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές
Πόσοι θα είναι οι τελικοί δικαιούχοι
Τι λεφτά θα πάρουν 8.552 συνταξιούχοι του Δημοσίου
Το νέο πλαίσιο περιλαμβάνει τον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου
«Οδύσσεια» και «Ιθάκη» πρωταγωνιστούν στην ανάρτηση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Η προθεσμία και τα πρόστιμα
Αναδρομικά για το 2024 και νέα πίστωση έως το τέλος Νοεμβρίου για τα μισθώματα του 2025
Είχαν καταργηθεί το 2012
Περισσότερες δυνατότητες Erasmus για τους εκπαιδευτικούς
Η χώρα αποκτά έναν πλήρως ανανεωμένο χάρτη για το πού και με ποιους όρους μπορούν να αναπτύσσονται έργα ΑΠΕ
Στις 2 Σεπτεμβρίου υπογράφεται η σύμβαση κατασκευής του Μητροπολιτικού Πάρκου
Το πρώτο από τα τρία ντοκιμαντέρ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.