- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξεκινά η καταβολή των 400€ για τους μακροχρόνια ανέργους
Πώς και σε ποιους θα καταβληθεί το επίδομα
Οι δικαιούχοι του επιδόματος για τους μακροχρόνια ανέργους, μπορούν να μπουν είτε με τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τους κωδικούς του ΟΑΕΔ.
Άνοιξε η πλατφόρμα στο gov.gr για τις αιτήσεις για τα 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους.
Μέχρι και τις 3 Μαΐου, είναι η προθεσμία για την επιβεβαίωση ή την καταχώριση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) των δικαιούχων για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε 168.000 μακροχρόνια ανέργους.
Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) έχει ήδη ανακοινώσει ότι, από την Πέμπτη 23 Απριλίου, ξεκινάει η διαδικασία καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των ανέργων.
Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου. Δηλαδή, ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως και τις 16 Απριλίου 2020 και παραμένουν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 (ημερομηνία δημοσίευσης της ΚΥΑ) και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας. Περισσότεροι από 168.000 άνεργοι, σχεδόν το 1/3 του συνόλου των μακροχρόνια ανέργων, πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις.
Η αυτόματη καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνεται, μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) των δικαιούχων, που θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαΐου:
- Οι περίπου 90.000 δικαιούχοι που έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές, (όπως επιδοτήσεις, παροχές, βοηθήματα, συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κλπ), θα μπορούν είτε να επιβεβαιώσουν το ΙΒΑΝ είτε να καταχωρίσουν νέο ΙΒΑΝ, μέχρι και την Κυριακή 3 Μαΐου. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ θα καταβληθούν, μετά τις 3 Μαΐου, στο ΙΒΑΝ που είναι ήδη καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ.
- Οι περίπου 78.000 δικαιούχοι που δεν έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους, μέχρι και την Κυριακή 3 Μαΐου. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν μπορούν να καταβληθούν.
Οι δικαιούχοι, δηλαδή όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24,5 μήνες και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας, θα πρέπει να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia και να επιλέξουν το σύνδεσμο Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους. Με λίγα λόγια, η διαδρομή θα είναι: Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.
Μόνο οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα επιβεβαίωσης ή καταχώρισης ΙΒΑΝ. Η είσοδος στη φόρμα επιβεβαίωσης ή καταχώρισης IBAN, όπως και σε όλες τις e-υπηρεσίες του Οργανισμού, που παρέχονται, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημόσιου gov.gr, γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών του ΟΑΕΔ.
Οι πληρωμές θα εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 2-4 εργάσιμων ημερών, μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση του ΙΒΑΝ. Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι εκλογές της αποδόμησης και ο κίνδυνος της ακυβερνησίας
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Ο Αλέξης Τσίπρας, η κεντροαριστερά και η νέα συσκευασία ενός παλιού πολιτικού προϊόντος
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι τα χρήματά τους από τον ΕΦΚΑ
Η εξέλιξη του «μέσου όρου» και η ανάδυση μιας νέας, συμφιλιωτικής παράταξης
Από τα lockers μέχρι το EduPlan.AI
Το πραγματικό ΑΕΠ αντί για 7 μονάδες αυξήθηκε κατά 11 και οι θέσεις απασχόλησης από 200.000 έφτασαν τις 550.000, αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας
Έως 1.939 ευρώ τον μήνα για προσωπική βοήθεια
Οι πληρωμές και τα εκταμιευμένα κεφάλαια δανείων ανέρχονται συνολικά σε 28,4 δισ. ευρώ
«Κανείς δεν μιλά εξ ονόματός μου. Ό,τι θέλω να πω, το λέω μόνη μου, καθαρά και με την υπογραφή μου»
«Πάνω από τους μισούς που αποχώρησαν δεν τους ήξερα»
Νέο αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού στην Τουρκία
Σε ποιες περιπτώσεις σταματά να λειτουργεί
Είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της προτού κλείσει η Βουλή
Μέχρι πότε θα μπει στα ΑΤΜ
Η ημέρα και η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα των δικαιούχων στα ΑΤΜ
Πότε ξεκινούν οι πρώτες διανυκτερεύσεις σε καταλύματα
Από τη χρεοκοπία της εμπιστοσύνης στην επιστροφή της αξιοπιστίας
«Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά μεταξύ άλλων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.