Πολιτικη & Οικονομια

Αλ. Τσίπρας: Αδιανόητο ο κ. Βρούτσης να παραμένει υπουργός

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οδηγούμαστε στο 2012

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παραίτηση Βρούτση ζητεί ο Αλ. Τσίπρας για την τηλεκατάρτιση
Ο Αλ. Τσίπρας © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Για φιάσκο στο θέμα της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι του φαίνεται αδιανόητο ο κ. Βρούτσης να παραμένει υπουργός

Επίθεση στον υπουργό Εργασίας από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε αναφορικά με την υπόθεση της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων ότι του φαίνεται αδιανόητο που ο κ. Βρούτσης «μετά από αυτό το φιάσκο παραμένει υπουργός και μάλιστα κουνάει και το δάχτυλο στους επιστήμονες, ότι αυτοί ευθύνονται για το φιάσκο». Σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «μέσα στην κρίση η κυβέρνηση λέει στους δικηγόρους, στους μηχανικούς, στους επιστήμονες ότι δεν χρειάζονται οικονομική στήριξη, απλά είναι αγράμματοι και τεχνολογικά αναλφάβητοι. Και από τα 1.070 ευρώ που προορίζονται για κάθε επιστήμονα με πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά, η κυβέρνηση επιλέγει να του δώσει μόνο τα 600 και αυτά μέσω τηλεκατάρτισης για να μαθαίνει να ανοίγει τον υπολογιστή του και να κάνει restart. Και τα υπόλοιπα 470 σε κάποια Κέντρα Κατάρτισης, προκειμένου να κάνουν εικονικά μαθήματα».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ασκεί κριτική και στον πρωθυπουργό, αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα και λέγοντας ότι «το ερώτημα δεν είναι αν θα κρατήσει την κοινωνία όρθια, αλλά αν θέλει να την κρατήσει όρθια». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τα μέτρα που παίρνει «οδηγεί τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια πίσω στο 2012. Και αυτό δεν είναι θέμα ιδεοληψίας ή ανικανότητας. Είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού, από αυτούς που βλέπουν την κρίση ως ευκαιρία μίας νέας μεγάλης αναδιάρθρωσης της οικονομίας στα μέτρα τους. Βασικός εκφραστής τους είναι ο ΣΕΒ, ο οποίος με ισχυρή πρόσβαση πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου θέτει σε εφαρμογή το σχεδιασμό του. Ο ΣΕΒ παραγγέλνει, ο κ. Μητσοτάκης υλοποιεί και μετά θα τα ρίχνουν όλοι μαζί στον κορωνοϊό. Το έργο έχει ήδη ξεκινήσει να ξεδιπλώνεται».


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.