Πολιτικη & Οικονομια

Κύριε Ανδρουλάκη, να το κοιτάξετε!

Βασίλης Βενιζέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Το Ποτάμι εδράζεται στο ίδιο πλαίσιο που εδραζόταν και η Χρυσή Αυγή. Δηλαδή ότι οι πολιτικοί δεν μπορούν να κάνουν τίποτε».

Σε αυτήν την επικίνδυνη όσο και τυχοδιωκτική δήλωση προέβη το πρωί της Τετάρτης 19 Μαρτίου, στον ραδιοσταθμό Alpha 989 FM, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Πρόκειται για μία δήλωση η οποία θέτει πολύ σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την δυνατότητα του νεαρού, κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ να εξηγεί την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ίδιο το κόμμα του, πόσο μάλλον τα υπόλοιπα κόμματα.

Πρόκειται για μία δήλωση η οποία καλλιεργεί ανοχές ως προς τον νεοναζισμό και διασπά κάθε δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των δημοκρατικών πολιτικών σχηματισμών, ενώ θα ευνοεί τα μάλα την μετακίνηση αναποφασίστων ψηφοφόρων ακόμη και προς την Χρυσή Αυγή, μιας και «δεν διαφέρει από το Ποτάμι».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο γραμματέας ενός κόμματος το οποίο δεν έχει καταφέρει, μαζί με την Ν.Δ., να εντοπίσουν τον πιο πρόσφορο τρόπο για την έξωση του νεοναζισμού από την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, είναι ο γραμματέας ενός κόμματος το οποίο ευθύνεται, μαζί με τη Ν.Δ., για την ανοχή την οποία επεδειξε έναντι του νεοναζισμού σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, για να φθάσουμε στην τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα και να αναθεωρηθούν οι... ελαστικές αντιδράσεις!

Η αντιπολιτική στάση της νεοναζιστικής συμμορίας δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την πολιτική αγωνία για μία νέου τύπου πολιτική παρέμβαση, όποια άποψη κι αν διατηρεί κανείς για το Ποτάμι, και αποτελεί κοινή συκοφαντία και ένδειξη ουρανομήκους αμηχανίας να συνδέει κανείς τις προθέσεις και τις διακηρύξεις μίας δολοφονικής οργάνωσης με μία δημοκρατική κίνηση πολιτικοποιημένων πολιτών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, τέλος, δείχνει ωσάν να μην έχει συνείδηση των πραγματικών δεδομένων της πολιτικής σκηνής της χώρας - πολύ σοβαρό λάθος για έναν γραμματέα κόμματος -, δείχνει ωσάν να μην ενδιαφέρεται για τις μετεκλογικές εξελίξεις στον χώρο των δημοκρατικών κομμάτων, αλλά και, κυρίως, στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Να σκεφτούμε, πράγματι, ότι, κάθε φορά κατά την οποία ο Νίκος Ανδρουλάκης ακούει τη λέξη Ποτάμι, το μυαλό του πάει στον νεοναζισμό και τη Χρυσή Αυγή; Να το κοιτάξει, μάλλον, δεν τα αφήνουμε αυτά...