Πολιτικη & Οικονομια

Επεισόδιο με Βαρουφάκη στην Αίγινα - Πήγε στο νησί εν μέσω καραντίνας

Τι αναφέρουν στελέχη του Λιμενικού Σώματος και ο δήμαρχος του νησιού - Η τοποθέτηση του επικεφαλής του ΜέΡΑ 25

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επεισόδιο Γιάνη Βαρουφάκη με το Λιμενικό στην Αίγινα - Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 πήγε στο νησί εν μέσω καραντίνας - Αρνήθηκε να δείξει το σχετικό έγγραφο, επικαλούμενος τη βουλευτική του ιδιότητα.

Ένταση με τον Γιάνη Βαρουφάκη στην Αίγινα. Όπως έγινε γνωστό, ο Γιάνης Βαρουφάκης πήγε με το πλοίο της γραμμής στην Αίγινα εν μέσω καραντίνας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, μάλιστα, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 αρνήθηκε να δείξει το σχετικό έγγραφο για τη μετακίνησή του, επικαλούμενος τη βουλευτική του ιδιότητα. Προκλήθηκε ένταση, με τη λιμενική αρχή του νησιού να συντάσσει δικογραφία. «Εγώ είμαι βουλευτής, δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος της Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς. Για το συγκεκριμένο περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση το Μέρα25, ενώ ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε ανάρτηση στο Twitter, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «κάποιοι ενοχλήθηκαν που πήγα σπίτι μου».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τοποθετήθηκε επί του θέματος, καλώντας τον να ζητήσει συγνώμη.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας ότι κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία. Για το συμβάν με τον Γιάνη Βαρουφάκη που πήγε στην Αίγινα εν μέσω καραντίνας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7, ο δήμαρχος Αίγινας, Γιάννης Ζορμπάς. Όπως είπε, ήταν παρών στο περιστατικό και περιέγραψε με λεπτομέρεια τι ακριβώς συνέβη.

«Βρισκόμαστε στο λιμάνι της Αίγινας και μαζί με τις λιμενικές αρχές κάνουμε ελέγχους σε πεζούς και οχήματα στα δύο δρομολόγια, που γίνονται πλέον καθημερινά. Σε έναν από αυτούς τους ελέγχους, εντοπίστηκε στο όχημά του ο Γιάνης Βαρουφάκης. Του έκανε νόημα ο λιμενικός για να σταματήσει, εκείνος έκοψε αρκετά ταχύτητα, δεν σταμάτησε εντελώς και του είπε ότι "εγώ είμαι βουλευτής". Ο λιμενικός του απάντησε "κύριε, κάνουμε έναν έλεγχο, θέλω τα έγγραφά σας". Και του απάντησε ο Βαρουφάκης "δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;" και κατευθύνθηκε προς την έξοδο» ανέφερε ο δήμαρχος της Αίγινας.

«Ήμουν παρών, δεν έδειξε τα χαρτιά του, δεν ανταποκρίθηκε, έφυγε σε δευτερόλεπτα» ξεκαθάρισε ο κ. Ζορμπάς.

Γιάνης Βαρουφάκης για έλεγχο στην Αίγινα: Κάποιοι πειράχτηκαν που πήγα στο σπίτι μου

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο συμβάν μέσω Twitter, επισημαίνοντας ότι «κάποιοι πειράχτηκαν που πήγα σπίτι μου».

«Κάποιοι πειράχτηκαν πολύ που πήγα από την Αίγινα στη Βουλή την 9/4 να μιλήσω για το Eurogroup εκείνης της βραδιάς στο οποίο η κυβέρνηση "πούλησε" το ευρωομόλογο. Κι επειδή δεν είχαν τι να πουν για το οικονομικό επιχείρημα ξεσπάθωσαν που, μετά την ομιλία, επέστρεψα… σπίτι μου!» έγραψε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25.

 

 

Το Μέρα25 για το επεισόδιο Γιάνη Βαρουφάκη με λιμενικούς στην Αίγινα

Στον απόηχο των αρνητικών σχολίων που προκάλεσε η στάση του Γιάνη Βαρουφάκη κατά τη διάρκεια του ελέγχου από λιμενικούς στην Αίγινα, το ΜέΡΑ25 εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Μέρα25 από την πρώτη στιγμή στήριξε τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης με κοινό σκοπό την υγεία των πολιτών. Ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή, ακόμα και πριν την ένταση του φαινομένου στη χώρα μας, την κανονική μεν αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης δε λειτουργία της Βουλής - αίτημα που, ως τώρα, ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έχει αποδεχθεί.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

Ως εκ τούτου, η παρουσία του Γραμματέα κ. Γιάνη Βαρουφάκη στην Ολομέλεια της Βουλής την 9η Απριλίου κατέστη υποχρεωτική τόσο για να τοποθετηθεί για το καίριο Eurogroup εκείνης της ημέρας ενώπιον του Υπουργού Οικονομικών όσο και για να διαμαρτυρηθεί δια ζώσης για την μη αποδοχή της πρότασης του ΜέΡΑ25 η Βουλή να συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη.

Για να μεταβεί στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης αναχώρησε με το πλοίο των 10πμ από την Αίγινα, όπου διαμένει με τη σύζυγό του σε πλήρη απομόνωση από την 11η Μαρτίου στο σπίτι τους, πολύ πριν την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και, μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά και τον σημαντικό διάλογο με τον Υπουργό Οικονομικών που ακολούθησε, επέστρεψε στην Αίγινα με το πλοίο των 16.30. Τα «ρεπορτάζ» περί «σπασίματος της καραντίνας για διακοπές στην Αίγινα» είναι, προφανώς, ανάξια σχολιασμού.

Όπως είπε στο τέλος της ομιλίας του της 9ης Απριλίου στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης, το ΜέΡΑ25 ελπίζει ότι, τουλάχιστον μετά το Πάσχα, και εφόσον τα περιοριστικά μέτρα συνεχιστούν, η Βουλή, επιτέλους, να λειτουργεί κανονικά μέσω τηλεδιάσκεψης δίνοντας το καλό παράδειγμα στους πολίτες.

[[{"fid":"768996","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για το επεισόδιο Βαρουφάκη με λιμενικούς στην Αίγινα","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για το επεισόδιο Βαρουφάκη με λιμενικούς στην Αίγινα","field_text[und][0][value]":"Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για το επεισόδιο Βαρουφάκη με λιμενικούς στην Αίγινα"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για το επεισόδιο Βαρουφάκη με λιμενικούς στην Αίγινα","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για το επεισόδιο Βαρουφάκη με λιμενικούς στην Αίγινα","field_text[und][0][value]":"Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για το επεισόδιο Βαρουφάκη με λιμενικούς στην Αίγινα"}},"link_text":null,"attributes":{"alt":"Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για το επεισόδιο Βαρουφάκη με λιμενικούς στην Αίγινα","title":"Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για το επεισόδιο Βαρουφάκη με λιμενικούς στην Αίγινα","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Στέλιος Πέτσας για Γιάνη Βαρουφάκη στην Αίγινα: Θα μπορούσε να ζητήσει συγγνώμη

Τα βέλη του κατά του Γιάνη Βαρουφάκη που πήγε στην Αίγινα εν μέσω καραντίνας εξαπάλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στο Open το πρωί του Σαββάτου 10 Απριλίου 2020, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι ο κ. Βαρουφάκης αφενός «θα μπορούσε να ζητήσει συγγνώμη που δεν σταμάτησε στον έλεγχο του Λιμενικού». Παράλληλα, σχολιάζοντας το tweet του κ. Βαρουφάκη που λέει ότι επέστρεψε στο σπίτι του από τη Βουλή, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 θα πρέπει να αποδείξει ότι στην Αίγινα είναι το σπίτι του, η μόνιμη κατοικία του.

«Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει ό,τι προβλέπεται» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν δίνει το καλό παράδειγμα στους πολίτες. Και πρόσθεσε ότι «δεν έχω ακούσει κανένα παρόμοιο περιστατικό από βουλευτή».