Πολιτικη & Οικονομια

Βαρβιτσιώτης για Eurogroup: Στα εύκολα μαζί, στα δύσκολα μόνοι

Στοίχημα ο τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης, επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κριτική στον τρόπο με τον οποίο οι ευρωπαϊκές ηγεσίες αντιμετωπίζουν την κρίση του κορωνοϊού από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος προειδοποιεί ότι η Ευρώπη θα χάσει τη λάμψη της

Με τη φράση «δεν μπορεί όταν έχει νηνεμία να είμαστε όλοι μαζί και όταν έχει τρικυμία ο καθένας να είναι μόνος του», σχολίασε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης το αδιέξοδο που υπήρξε στη συνεδρίαση του Eurogroup για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι η «Ευρώπη ή θα απαντήσει γενναία ή θα χάσει τελικά τη λάμψη που είχε στα μάτια των πολιτών της».

«Είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα ο τρόπος που θα αντιμετωπίσουμε την κρίση του κορωνοϊού. Δεν δικαιούμαστε αυτό το στοίχημα να το χάσουμε. Δεν το δικαιούται ούτε η γενιά μας, ούτε η ιστορία μας, ούτε και οι λαοί μας, οι οποίοι ζητούν περισσότερη Ευρώπη», πρόσθεσε. Καταλήγοντας, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι δεν μπορεί να υψώνονται εθνικά τείχη απέναντι σ' ένα υπερεθνικό πρόβλημα και κάλεσε την Ευρώπη να ακούσει την κραυγή αγωνίας της Ιταλίας και της Ισπανίας.