- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Επίδομα 800 ευρώ: Πρωταπριλιά ανοίγει η πλατφόρμα για εργαζομένους
Στο supportemployees.yeka.gr θα συμπληρώσουν και το έντυπο για την έκπτωση 40% στα μισθώματα


Αύριο, Πρωταπριλιά, ανοίγει η πλατφόρμα για τους εργαζομένους που δικαιούνται την ενίσχυση των 800 ευρώ.
Αύριο, 1η Απριλίου 2020, θα ανοίξει και η ειδική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για τους εργαζομένους που θα βρίσκεται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του υπουργείου, ώστε και οι εργαζόμενοι να συμπληρώσουν τα ειδικά ηλεκτρονικά έντυπα τόσο για τη μείωση κατά 40% του μισθώματος της πρώτης κατοικίας τους (για εργαζόμενους επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή), όσο και για να λάβουν την αποζημίωση του ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ.
Από χθες, 30.3.2020, υπάρχει στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» νέα φόρμα υποβολής, η οποία είναι εμπλουτισμένη με τους ΚΑΔ δευτερογενούς δραστηριότητας που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ακαθάριστα έσοδα για το 2018, ώστε και αυτές οι επιχειρήσεις, ανάλογα με το αν ανήκουν στην κατηγορία που έκλεισαν με κρατική εντολή ή ως πληττόμενες, καθώς και οι εργαζόμενοί τους, να απολαύσουν των αντίστοιχων για κάθε κατηγορία ευεργετημάτων των μέτρων στήριξης.
Επίσης, απο χθες, το έντυπο εργοδοτών στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» έχει εμπλουτιστεί με τις ειδικές κατηγορίες ΚΑΔ που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες «shop-in a-shop» και «επιχειρήσεων έκδοσης πρωτογενούς (branded) ψηφιακού περιεχομένου, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες Μητρώο Online Media».
Την ίδια ώρα, χθες ανακοινώθηκε πως παρατείνεται, έως και τις 10 Απριλίου 2020, η προθεσμία υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης εργοδοτών στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», που η επιχειρηματική δραστηριότητά τους ανεστάλη, με εντολή δημόσιας Αρχής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία κανονικά έληγε σήμερα 31 Μαρτίου 2020 και έως τώρα έχουν κάνει αιτήματα 295.246 επιχειρήσεις, που αφορούν σε 410.705 εργαζόμενους.
Στην ειδική πλατφόρμα στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», οι εργοδότες συμπληρώνουν τα ειδικά ηλεκτρονικά έντυπα και αιτούνται:
- μείωση κατά 40% του επαγγελματικού μισθώματος και
- αναστολή της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων τους, προκειμένου οι εργαζόμενοι με τη σειρά τους να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ.
Στην ίδια πλατφόρμα θα συνεχίσουν να υποβάλουν το ηλεκτρονικό έντυπο και οι εργοδότες επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ) και θα ενταχθούν και οι επιχειρήσεις που οι ΚΑΔ τους ανακοινώθηκαν χτες από το υπουργείο Οικονομικών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός παρέλαβε το βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας
Στον όγδοο μήνα της δεύτερης εγκυμοσύνης η βουλευτής της Νέας Αριστεράς
Μια από τις χειρότερες δικαστικές πλάνες στην ιστορία της χώρας
«Είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας και απαραίτητη η πιο στενή σύμπραξη Αθήνας - Βερολίνου», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Προέρχονταν από χώρα του εξωτερικού
«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να ζητήσουν μία συγγνώμη προς την ελληνική κοινωνία»
Το σχόλιο μετά την κατάθεση του πορίσματος για τα Τέμπη στον Εφέτη Ανακριτή
Πού μπορείτε να υποβάλλετε την αίτησή σας
«Η Κυβέρνηση με την αδράνειά της υποθάλπει την ασύδοτη σε βάρος των καταναλωτών κερδοσκοπία»
Η ψυχική υγεία όσων έχουν την ευθύνη δεκάδων ζωών πρέπει να ελέγχεται
Yπάλληλος του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας φέρεται να εμπλέκεται σε συστηματική κατάχρηση δημόσιου χρήματος
«Μπαίνει ένα τέλος στη χυδαιότητα» σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τι δήλωσε για την συγκίνησή της στο συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας
Το αεροσκάφος είναι δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο υπουργείο Υγείας
«Ένας άνθρωπος με τις δικές μου καταβολές, θέλει να αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Τι απαντά ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ για τα περί εισβολής
Τι έδειξαν τα αποτελέσματα σε άλλα ερωτήματα
Μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις στην ατζέντα
Διαθέτει παροχές που επιτρέπουν την εκτέλεση πτήσεων μεγάλων αποστάσεων
Ξεκίνησε παράλληλα έρευνα στο αρχείο της επιχείρησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.