Πολιτικη & Οικονομια

Εμπορικός Σύλλογος για κορωνοϊό: Τέσσερις «καυτές» εκκρεμότητες

«Ο Μάρτιος τελειώνει και μαζί και οι αντοχές των επιχειρήσεων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λαϊκή Αγορά στον Νέο Κόσμο
Η κίνηση στη λαϊκή αγορά του Νέου Κόσμου © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών για τις τέσσερις βασικές εκκρεμότητες στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για τον κορωνοϊό.

«Ο Μάρτιος τελειώνει και μαζί και οι αντοχές των επιχειρήσεων που είτε έμειναν εκτός των μέτρων στήριξης, είτε ακόμη αναμένουν διευκρινίσεις σε τέσσερα καυτά θέματα που ο Ε.Σ.Α έχει τοποθετηθεί διεξοδικά και τεκμηριωμένα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και παραθέτει τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του νέου κορωνοϊού:
 
1. ΚΑΔ:  Διεύρυνση λίστας πληγεισών επιχειρήσεων (επιστολή Ε.Σ.Α προς αρμόδιους Υπουργούς  26/03/2020).
 
2.Ενοίκια: α. Ένταξη όλων όσων έκλεισαν υποχρεωτικά τις επιχειρήσεις τους, στην κατά 40% μείωση ενοικίου. 
β. Παροχή κίνητρων προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων, με στόχο τη δυνατότητα περαιτέρω μείωσης άνω του 40% (δελτίο τύπου Ε.Σ.Α 23/03/2020).
 
3.Επιταγές: Άμεση ενεργοποίηση χρηματοδοτικού εργαλείου που θα εξασφαλίσει ρευστότητα και στους κομιστές ακάλυπτων επιταγών που έχει δοθεί η παράταση των 75 ημερών (με τους όρους και προϋποθέσεις της από 23/03/2020 επιστημονικά τεκμηριωμένης πρότασης Ε.Σ.Α προς αρμόδιους Υπουργούς).
 
4. Επίδομα 800€: Ένταξη και των φυσικών προσώπων που μετέχουν στις υπόλοιπες νομικές μορφές επιχειρήσεων (Ο.Ε, Ε.Ε, Ι.Κ.Ε, Ε.Π.Ε)-(δελτίο τύπου Ε.Σ.Α 20/03/2020).
 
Ο Ε.Σ.Α υπογραμμίζει ότι θα παρακολουθεί και θα πιέζει με κάθε μέσο, για την άμεση διευθέτηση των τεσσάρων αυτών καυτών θεμάτων ακολουθώντας τις τεκμηριωμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις του, ώστε με δίκαιο τρόπο να παραμείνουν όρθιες οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.
 
Καλεί την επιχειρηματική κοινότητα να επικοινωνεί με τον Σύλλογο για τα ζητήματα που συνεχώς προκύπτουν, μέσω της ιστοσελίδας ή μέσω των ηλεκτρονικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να συντονιστεί με τις ανακοινώσεις του συλλόγου στο www.esathena.gr ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ