- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Εμπορικός Σύλλογος για κορωνοϊό: Τέσσερις «καυτές» εκκρεμότητες
«Ο Μάρτιος τελειώνει και μαζί και οι αντοχές των επιχειρήσεων»
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών για τις τέσσερις βασικές εκκρεμότητες στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για τον κορωνοϊό.
«Ο Μάρτιος τελειώνει και μαζί και οι αντοχές των επιχειρήσεων που είτε έμειναν εκτός των μέτρων στήριξης, είτε ακόμη αναμένουν διευκρινίσεις σε τέσσερα καυτά θέματα που ο Ε.Σ.Α έχει τοποθετηθεί διεξοδικά και τεκμηριωμένα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και παραθέτει τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του νέου κορωνοϊού:
1. ΚΑΔ: Διεύρυνση λίστας πληγεισών επιχειρήσεων (επιστολή Ε.Σ.Α προς αρμόδιους Υπουργούς 26/03/2020).
2.Ενοίκια: α. Ένταξη όλων όσων έκλεισαν υποχρεωτικά τις επιχειρήσεις τους, στην κατά 40% μείωση ενοικίου.
β. Παροχή κίνητρων προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων, με στόχο τη δυνατότητα περαιτέρω μείωσης άνω του 40% (δελτίο τύπου Ε.Σ.Α 23/03/2020).
3.Επιταγές: Άμεση ενεργοποίηση χρηματοδοτικού εργαλείου που θα εξασφαλίσει ρευστότητα και στους κομιστές ακάλυπτων επιταγών που έχει δοθεί η παράταση των 75 ημερών (με τους όρους και προϋποθέσεις της από 23/03/2020 επιστημονικά τεκμηριωμένης πρότασης Ε.Σ.Α προς αρμόδιους Υπουργούς).
4. Επίδομα 800€: Ένταξη και των φυσικών προσώπων που μετέχουν στις υπόλοιπες νομικές μορφές επιχειρήσεων (Ο.Ε, Ε.Ε, Ι.Κ.Ε, Ε.Π.Ε)-(δελτίο τύπου Ε.Σ.Α 20/03/2020).
Ο Ε.Σ.Α υπογραμμίζει ότι θα παρακολουθεί και θα πιέζει με κάθε μέσο, για την άμεση διευθέτηση των τεσσάρων αυτών καυτών θεμάτων ακολουθώντας τις τεκμηριωμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις του, ώστε με δίκαιο τρόπο να παραμείνουν όρθιες οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.
Καλεί την επιχειρηματική κοινότητα να επικοινωνεί με τον Σύλλογο για τα ζητήματα που συνεχώς προκύπτουν, μέσω της ιστοσελίδας ή μέσω των ηλεκτρονικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να συντονιστεί με τις ανακοινώσεις του συλλόγου στο www.esathena.gr ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η ομάδα μας μεγαλώνει, αποκτήσαμε και σουτέρ που σπάνια αστοχεί»
«Προτιμώ να παραμείνω στα στοιχεία και στους ανθρώπους που χρειάζονται λύσεις»
Τι αλλάζει στο Λύκειο και πότε θα είναι έτοιμο το νέο σύστημα Πανελλαδικών
Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα
Η ανεργία μειώθηκε και οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό
«Ο Κάθετος Διάδρομος ενισχύει τις προοπτικές ανάδειξης της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου»
Τα μηνύματα από την αύξηση των υπερωριών
Το πανό ανάρτησαν οπαδοί της ομάδας ΜΖΤ Σκοπίων, στον αγώνα μπάσκετ με τον Ηρακλή
9 για παράνομη άσκηση επαγγέλματος μέσω social media
Αιτήσεις έως τα μέσα του 2027
Η δημοκρατία δεν μπορεί να εξαρτήσει την πορεία της από τις ερμηνείες θα δώσει ο Άρειος Πάγος στα νομικίστικα τερτίπια που θα εφεύρουν οι νεοφασίστες
«Θα κινηθώ δικαστικά για την προστασία της προσωπικότητάς μου», γράφει σε ανάρτησή του
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αποσπασματικές λογικές», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής προτείνει το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Μενδώνη: «Η Ελλάδα χτίζει γέφυρες πολιτισμού στις Πρέσπες»
Στο Καστελλόριζο βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις 1 δισ. ευρώ
«Ήταν ταγμένος στην αποστολή του δημόσιου λειτουργού»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.