- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Πόσες επιχειρήσεις έκαναν αναστολή σύμβασης εργασίας
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας
Αναστολή σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους έχουν κάνει, έως τώρα, 250.000 περίπου επιχειρήσεις σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας.
Κανονικά εξελίσσεται η διαδικασία υποβολής των απαραίτητων εντύπων στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» από τις επιχειρήσεις-εργοδότες, των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητά τους είτε έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορωνοϊού, προκειμένου να δηλώσουν την κατηγορία στην οποία εντάσσονται, τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή, καθώς τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση έχει λυθεί από την 1η Μαρτίου 2020 έως τις 20 Μαρτίου 2020 είτε με καταγγελία ή με οικειοθελή αποχώρηση. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, 250.000 περίπου επιχειρήσεις έχουν κάνει, μέχρι τώρα, αναστολή της σύμβασης εργασίας για τους εργαζομένους τους.
Υπενθυμίζεται ότι, με τη συμπλήρωση των ηλεκτρονικών εντύπων, θα δοθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους, ύψους 800 ευρώ και θα στηριχθούν οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις μέσα από τη μείωση των μισθωμάτων (κύριας κατοικίας και επαγγελματικής).
Σημειώνεται ότι, την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για τους εργαζόμενους supportemployees.yeka.gr, η οποία θα βρίσκεται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση» - Περιοδεία του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία
Για τις παραβάσεις επιβλήθηκε πρόστιμο που ξεπέρασε τα 5.000 ευρώ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.