Πολιτικη & Οικονομια

Βουλή: Ομόφωνα ψηφίστηκε η αύξηση παραγωγής αντισηπτικών

«Πριν από την κρίση, η παραγωγή αντισηπτικών ανήρχετο σε 200.000 τεμάχια ημερησίως, ωστόσο σήμερα η ζήτηση έχει αυξηθεί στα 500.000»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Ομόφωνα ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για την αύξηση παραγωγής αντισηπτικών.

Ομόφωνα ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την χορήγηση αδειών παραγωγής και διάθεσης αντισηπτικών προϊόντων.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, με την τροπολογία αναμένεται αύξηση της παραγωγής των αντισηπτικών, η οποία θα καλύψει την αυξημένη ζήτηση των ημερών. «Πριν από την κρίση, η παραγωγή αντισηπτικών ανήρχετο σε 200.000 τεμάχια ημερησίως, ωστόσο σήμερα η ζήτηση έχει αυξηθεί στα 500.000» είπε χαρακτηριστικά.

Με την τροπολογία, εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης, οι εταιρείες που ήδη έχουν άδεια από τον ΕΟΦ για παραγωγή φαρμάκων και καλλυντικών, θα μπορούν αυτόματα να παίρνουν άδεια παραγωγής αντισηπτικού. Διευκρίνισε ότι η άδεια αυτή θα ισχύει για όσο ισχύει η κρίση, ενώ για να συνεχίσουν οι εταιρείες αυτές να παράγουν αντισηπτικά, θα πρέπει να πάρουν άδεια παραγωγής με την κανονική διαδικασία, που, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, σήμερα απαιτεί περί τον 1,5 χρόνο.

«Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε στην επόμενη εβδομάδα να φτάσουμε ακόμα και σε 300.000 επιπλέον παραγόμενα προϊόντα, καθώς ήδη, μεγάλες εταιρείες καλλυντικών θα πάρουν "άμεσα, αύριο", την άδεια παραγωγής αντισηπτικών» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ