Πολιτικη & Οικονομια

Διάγγελμα θα απευθύνει η Σακελλαροπούλου

Με αφορμή την Επέτειο της 25ης Μαρτίου, θα στείλει μήνυμα για την εγγύηση των ελευθεριών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου © POOL / EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Διάγγελμα για την εγγύηση των ελευθεριών στον ελληνικό λαό από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή την Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Αργότερα, στις 8 το βράδυ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα προβεί σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», στο προεδρικό Μέγαρο υπάρχει η επίγνωση ότι ο κορωνοϊός διαμορφώνει σε κάθε χώρα τις συνθήκες για μια τριπλή κρίση – κρίση δημόσιας υγείας, κρίση οικονομική και κρίση δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Επομένως, στο μήνυμά της η κυρία Σακελλαροπούλου, ως εγγυήτρια του πολιτεύματος, του Συντάγματος και των θεμελιωδών ελευθεριών, αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η αναστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών και η οριοθέτηση της κοινωνικής συμπεριφοράς οφείλεται στις έκτακτες συνθήκες κινδύνου που απειλούν τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή και έχει ημερομηνία λήξης.

Αύριο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου θα καταθέσει στεφάνι. Αναμένεται να παραστεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ενώ έχουν κληθεί οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Θα είναι η πρώτη φορά που η 25η Μαρτίου εορτάζεται υπό τέτοιες συνθήκες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ