Πολιτικη & Οικονομια

Διάγγελμα θα απευθύνει η Σακελλαροπούλου

Με αφορμή την Επέτειο της 25ης Μαρτίου, θα στείλει μήνυμα για την εγγύηση των ελευθεριών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου © POOL / EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Διάγγελμα για την εγγύηση των ελευθεριών στον ελληνικό λαό από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή την Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Αργότερα, στις 8 το βράδυ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα προβεί σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», στο προεδρικό Μέγαρο υπάρχει η επίγνωση ότι ο κορωνοϊός διαμορφώνει σε κάθε χώρα τις συνθήκες για μια τριπλή κρίση – κρίση δημόσιας υγείας, κρίση οικονομική και κρίση δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Επομένως, στο μήνυμά της η κυρία Σακελλαροπούλου, ως εγγυήτρια του πολιτεύματος, του Συντάγματος και των θεμελιωδών ελευθεριών, αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η αναστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών και η οριοθέτηση της κοινωνικής συμπεριφοράς οφείλεται στις έκτακτες συνθήκες κινδύνου που απειλούν τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή και έχει ημερομηνία λήξης.

Αύριο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου θα καταθέσει στεφάνι. Αναμένεται να παραστεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ενώ έχουν κληθεί οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Θα είναι η πρώτη φορά που η 25η Μαρτίου εορτάζεται υπό τέτοιες συνθήκες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.