Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Αντί να ζητούν εθελοντές, να προσλάβουν γιατρούς

Σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την άμεση πρόσληψη ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του εκπροσώπου του, Αλέξη Χαρίτση, σχολιάζοντας τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

«Αντί για έκκληση για εθελοντές, η κυβέρνηση να προχωρήσει τώρα σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών», ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει: 

- Στον πλήρη εξοπλισμό όλων των μονάδων του ΕΣΥ με όλα τα υλικά υγιεινής και ασφάλειας που είναι απαραίτητα για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό

- Στην άμεση πρόσληψη επιπλέον γιατρών και όχι σε απλές ο εκκλήσεις για ένταξη εθελοντών στο σύστημα υγείας.

- Στην επαναπροκήρυξη των 4.000 θέσεων που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (3.000 νοσηλευτές και 1.000 γιατροί) και ακυρώθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ.

- Στην επιτάχυνση της ανάληψης των καθηκόντων των 2.000 νοσηλευτών που, ενώ έχουν ανακοινωθεί, δεν έχουν ακόμη αναλάβει υπηρεσία.

- Στην ενσωμάτωση όλων των δημόσιων δομών υγείας, δηλαδή των Κέντρων Υγείας αστικού και αγροτικού τύπου, των περιφερειακών ιατρείων και των ΤΟΜΥ στον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας. 

- Στην αύξηση των κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Προς τούτο, είναι απαραίτητη η επίταξη από τώρα, μέσω επέκτασης της υποχρεωτικής σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές ΜΕΘ, για όλες τις κλίνες ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, ώστε να προστεθούν στη δυναμικότητά του εθνικού συστήματος.