Πολιτικη & Οικονομια

Τι αποφασίστηκε για πληρωμή δανείων και εισπρακτικές εταιρείες

Για όσο διαρκεί η κρίση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σταϊκούρας - Γεωργιάδης
Σταϊκούρας - Γεωργιάδης © ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Τέλος των οχλήσεων από τις εισπρακτικές εταιρείες και αναστολή πληρωμής δόσεων για όσους πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού.

Δεν θα υπάρξουν πλέον συνεχείς οχλήσεις από τις εισρπακτικές εταιρείες προς τους δανειολήπτες, διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, προειδοποιώντας ότι αν οι καταγγελίες συνεχισθούν, τότε η συμφωνία δεν θα ισχύσει. «Όλοι κρινόμαστε (…) Όποιος πλήττεται δεν θα πρέπει να ενοχλείται», δήλωσε ο υπουργός.

Για τα αντισηπτικά και τις μάσκες προειδοποίησε ότι τα πρώτα πρόστιμα σε όσους αισχροκερδούν, θα επιβληθούν την επόμενη εβδομάδα. Ενώ παρότι προμηθεύτηκαν τις αναγκαίες ποσότητες τα super market, από το απόγευμα παρατηρήθηκε έλλειψη γιατί, προφανώς, δεν τηρήθηκε η οδηγία για τα τρία τεμάχια ανά πελάτη. Όμως, τόνισε ο Αδ. Γεωργιάδης, με τη δημοσίευση της ΠΝΠ σήμερα, η οδηγία γίνεται νόμος του κράτους με σοβαρές ποινές για όλους.

Τέλος, για τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις μετά την κρίση, μετά και τις αποφάσεις της ΕΚΤ, το σχετικό ποσό που δύναται να διατεθεί σε δάνεια κεφαλαίου κίνησης μέσω τραπεζών προς τις ΜΜΕπιχειρήσεις διπλασιάζεται και άρα, μπορεί να ανέλθει ως τα 6 δισ., ανέφερε ο υπουργός.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως σε συνεννόηση με τις τράπεζες, να παραχθούν διευκολύνσεις όχι μόνο προς τις επιχειρήσεις, αλλά και προς εργαζόμενους (μισθωτούς), αυτοαπασχολούμενους κι επιτηδευματίες που θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ. Συγκεκριμένα, οι τράπεζες παρέχουν τη δυνατότητα αναστολής των δόσεων των ενήμερων δανείων για διάστημα τριών μηνών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ