- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με καθυστέρηση η καταβολή του Δώρου Πάσχα
Θα πληρωθεί το καλοκαίρι μαζί με το επίδομα αδείας
Με καθυστέρηση η καταβολή του Δώρου Πάσχα, λόγω των έκτακτων συνθηκών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Σταϊκούρα, Βρούτση και Γεωργιάδη.
Λόγω των έκτακτων οικονομικών συνθηκών εξαιτίας των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η κυβέρνηση αποφάσισε να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να καθυστερήσουν να καταβάλουν το Δώρο Πάσχα, χωρίς κυρώσεις, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
Σε διευκρινίσεις που προχώρησε από τη δική του πλευρά, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είπε πως όσοι επιχειρηματίες θέλουν και μπορούν, έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν το Δώρο Πάσχα κανονικά έως και τη Μεγάλη Τετάρτη. Οι άλλοι έχουν το περιθώριο να το καταβάλουν μαζί με το επίδομα αδείας το καλοκαίρι.
Ειδικότερα, κατά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού αποφασίστηκε για τους περίπου 1,4 εργαζόμενους, επιχειρηματίες κι αυτοαπασχολούμενους:
- Σε συνεννόηση με τις τράπεζες, να παραχθούν διευκολύνσεις όχι μόνο προς τις επιχειρήσεις, αλλά και προς εργαζόμενους (μισθωτούς), αυτοαπασχολούμενους κι επιτηδευματίες που θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ. Συγκεκριμένα, οι τράπεζες παρέχουν τη δυνατότητα αναστολής των δόσεων των ενήμερων δανείων για διάστημα τριών μηνών.
- Το επίδομα των 800 ευρώ για τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο, που θα καταβληθεί τον Απρίλιο σε 1,4 εκατ. εργαζομένους εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και σε όσους απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από την 1η Μαρτίου έως και τις 17 του μήνα, είναι ακατάσχετο. Υπολογίζεται αφορά σε περίπου 440.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις με 1 εκατ. εργαζόμενους και μηνιαίο τζίρο 6,5 δισ. ευρώ.
- Επίσης, για τους 1,4 εκατ. εργαζομένους εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους θα διατηρηθεί ανέπαφιο το δικαίωμα στην ασφαλιστική κάλυψη, με τον κράτος να αναλαμβάνει την ασφαλιστική δαπάνη.
- Σήμερα θα γίνουν γνωστοί οι ΚΑΔ των κλάδων που πλήττονται και θα ωφεληθούν από τα μέτρα. «Η λίστα είναι δυναμική και θα μεταβάλλεται ανάλογα με την εξέλιξη της κρίσης» πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας εξηγώντας ότι αφορά επιχειρήσεις με μηνιαίο τζίρο 6,5 δισ. ευρώ.
- Το Δώρο Πάσχα θα πρέπει να καταβληθεί προς όλους τους εργαζόμενους από τις επιχειρήσεις ακέραιο. Ωστόσο, δίνεται η δυνατότητα λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν, οι επιχειρήσεις χωρίς κυρώσεις να καταβάλουν το Δώρο Πάσχα με καθυστέρηση, έτσι ώστε να μοιραστεί σε όλη την αγορά και όχι σε ένα μέρος της που εξακολουθεί να λειτουργεί.
- Οι περίπου 108.000 εργαζόμενοι στους τομείς της Υγείας (νοσοκομεία, ΕΟΔΥ, κλπ) και της Πολιτικής Προστασίας θα λάβουν φέτος Δώρο Πάσχα, παρά το γεγονός ότι αυτό έχει καταργηθεί στο Δημόσιο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.