- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Φάτε μάτια ψάρια
Αλλαγές στη διατροφή της μεσαίας τάξης επιφέρει η οικονομική κρίση, καθώς ολοένα και περισσότεροι σπεύδουν να υιοθετήσουν τη δίαιτα με χαρούπια, πικρό ραδίκι και κρύο νερό, που λάνσαρε η Γιάννα Αγγελοπούλου στους Ολυμπιακούς του 2004.
Αλλαγές στη διατροφή της μεσαίας τάξης επιφέρει η οικονομική κρίση, καθώς ολοένα και περισσότεροι σπεύδουν να υιοθετήσουν τη δίαιτα με χαρούπια, πικρό ραδίκι και κρύο νερό, που λάνσαρε η Γιάννα Αγγελοπούλου στους Ολυμπιακούς του 2004. Στα hot εστιατόρια της πόλης, φετινό trend είναι οι ελιές, οι οποίες για υψηλά βαλάντια μπορούν να συνοδευτούν με μια φέτα αγγούρι και ένα κομμάτι ψωμί. Πιο σπάνια βρίσκει κανείς ντομάτα και γιαουρτάκι, καθώς τα προϊόντα αυτά καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες στην επικοινωνία των πολιτών με πρώην υπουργούς.
Στις νέες συνθήκες προσαρμόζονται και τα ινστιτούτα αδυνατίσματος που προσφέρουν τα νέα προγράμματα «Λιμοκτονώ», με περικοπή της 13ης και της 14ης μπουκιάς, δραστικό περιορισμό της μερίδας κατά 20% και επέκταση της δίαιτας έως το 70ό έτος.
Πολύ της μόδας είναι και το «σάντουιτς της κρίσης», που τείνει να αντικαταστήσει το παραδοσιακό σουβλάκι. Το σάντουιτς αποτελείται από φρυγανιά επάνω, φρυγανιά κάτω και μια φρυγανιά στη μέση, ενώ προαιρετικά μπορεί να προστεθεί και αλάτι. Διατίθεται και σε light, με τη μεσαία φρυγανιά να είναι σικάλεως. Το λάδι στη σαλάτα επιτρέπεται μόνο για λόγους παπάρας, και μόνο εφόσον συμμετέχουν σε αυτήν περισσότερα από 4 άτομα.
Θραύση επίσης κάνουνε τα γεμιστά ουτεγιαλαντζί χωρίς ρύζι, τα οποία σερβίρονται ωμά, σε καλαίσθητα χάρτινα πιάτα που χρησιμεύουν και ως γαρνιτούρα. Στις ψαροταβέρνες τα καλαμαράκια σερβίρονται γκουρμέ ένα ένα και συνοδεύονται ιδανικά από χλιαρή Μαλαματίνα.
Για τους κονοσεούρ, τέλος, που επιθυμούν την μπίρα τους παγωμένη, καθορίζεται επίναυλος 15%, καθώς και τέλη ψυγείου, χαρτοσήμου και ΕΡΤ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kατά τη συζήτηση για την κύρωση της πρώτης τροποποίησης της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της HELLENIC TRAIN
«Μεγάλη η σημερινή μέρα για το Πολεμικό Ναυτικό», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Διευκολύνονται οι πολίτες στον έλεγχο των ψηφιακών τους εγγράφων
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ για επιδοτήσεις, επενδύσεις και όρους που υπονομεύουν ασφάλεια και ανταγωνισμό
Νέα υποδομή, νέα τρένα και αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας για την αποκατάσταση της ασφάλειας στα τρένα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την ένταξη της Belharra «Κίμων» και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την άφιξη της πρώτης Belharra
Χαμηλότερα από τον μέσο όρο ΕΕ τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος, εκρηκτική άνοδος ηλεκτρικών αυτοκινήτων
«Υπάρχει επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες τη Δευτέρα το μεσημέρι»
Με ελικόπτερο η άφιξη των επισήμων στη Belharra «Κίμων»
Τι προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Η τιμή του ρεύματος και η δυνατότητα κατάληψης της εθνικής οδού
Τι ισχύει για τις μεταφορές μεταξύ φίλων
Τελετή με υψηλό συμβολισμό στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας
Υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «φρένο» σε σενάρια Τσίπρα και Καρυστιανού
Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών στη Γενική Γραμματέα Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Πέντε μέλη της διοίκησης έκαναν λόγο για σοβαρά ζητήματα θεσμικής λειτουργίας
Η αντιπολίτευση μιλά για «χρηματοδότηση»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.