Πολιτικη & Οικονομια

Σταϊκούρας: Λίγο πάνω από το 0% η ανάπτυξη το 2020

Θα υπάρξουν και νέα μέτρα, ανάλογα με τις εξελίξεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σταϊκούρας: Λίγο πάνω από το 0% η ανάπτυξη το 2020
Ο Χρήστος Σταϊκούρας © EUROKINISSI/POOL ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Λίγο πάνω από 0% εκτιμά ότι θα κινηθεί η ανάπτυξη φέτος ο Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα επανέλθει με νέα μέτρα αν χρειαστεί

Λίγο πάνω από το 0% αναμένεται να κινηθεί η ανάπτυξη φέτος, λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού στην οικονομία, εκτίμησε ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1. Την ίδια ώρα, η ανάπτυξη στην Ευρώπη αναμένεται να πέσει στο -1,5% από το 1,5% που αναμενόταν, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν καλύπτουν το διάστημα έως το τέλος Απριλίου, προσθέτοντας ότι στο μέλλον, ανάλογα με τις εξελίξεις, μπορεί να επαναληφθούν, να εμπλουτιστούν και να αυξηθούν.

Σημείωσε, ακόμη, ότι το οικονομικό επιτελείο παρακολουθεί τους κλάδους που παραμένουν σε λειτουργία, λέγοντας ότι θα υπάρξει υπουργική απόφαση για στήριξη και επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών απέκρουσε την κριτική της αντιπολίτευσης, αναφέροντας «αυτή την κριτική ότι κάνουμε λίγα την έχουμε ακούσει και σε άλλες περιπτώσεις, όπου δεν ίσχυε».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ