Πολιτικη & Οικονομια

Έκκληση Κικίλια σε δημοσιογράφους: Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση

Επίσκεψη του υπουργού Υγείας και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας στο ΕΚΑΒ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κικίλιας και Χαρδαλιάς ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ
Κικίλιας και Χαρδαλιάς ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κικίλιας και Χαρδαλιάς ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ για την επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκαν σήμερα το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ και το Γενικό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ). Οι κ.κ. Κικίλιας και Χαρδαλιάς ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ, καθώς και για τα σχέδια που επικαιροποιούνται καθημερινά. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ακολούθησαν δηλώσεις, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα κρούσματα του ιού σε γιατρούς και διοικητικό προσωπικό, ο υπουργός έκανε έκκληση για υπευθυνότητα και σοβαρότητα για το χειρισμό των ειδήσεων που μεταδίδονται.

«Σε μια κρίση Δημόσιας Υγείας, πρέπει η ενημέρωση να είναι έγκυρη και έγκαιρη. Βασίζομαι σε εσάς, βασιζόμαστε σε εσάς γι’ αυτό. Έχω επαναλάβει πολλές φορές, ότι θέλει μεγάλη προσοχή στο πώς διακινούνται τα νέα. Αυτή είναι η έκκληση που σας κάνω. Στην εποχή της κρίσης, χρειάζονται στήριξη οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές μας, το παραϊατρικό προσωπικό, οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι διασώστες του ΕΚΑΒ, τα πληρώματα, οι άνθρωποι οι οποίοι επιτελούν με αυταπάρνηση το καθήκον τους» τόνισε ο υπουργός υγείας.

Από τη μεριά του ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε:

«Σήμερα βρεθήκαμε εδώ με τον Υπουργό, σε συνέχεια της συζήτησης που είχαμε για τα επικαιροποιημένα σχέδια που χρειάζεται να έχουμε. Η δουλειά που γίνεται είναι εξαιρετική, τα σχέδια είναι εναρμονισμένα. Σε όλες τις φάσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, το ΕΚΑΒ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και είμαστε σίγουροι ότι και μέσα από την ετοιμότητα που έχουν, έρχονται να προσθέσουν σημαντική επιχειρησιακή αξία στην όλη μας προσπάθεια.»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.