- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το χρηματιστήριο σημείωσε τεράστια πτώση της τάξης του 19.39% για την εβδομάδα που κλείνει - Μεγάλη ζημιά προκαλεί ο κορωνοϊός στις οικονομίες.
Η χρηματιστηριακή αγορά έκλεισε την εβδομάδα που τελειώνει με μεγάλες απώλειες 19,39%. Το χρηματιστήριο γυρίζει στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2016, με την εγχώρια αγορά να ακολουθεί την αρνητική πορεία των διεθνών αγορών. Η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει κάνει μεγάλη ζημιά στις οικονομίες και υπάρχει έντονος φόβος γενίκευσης των προβλημάτων.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 551,97 μονάδες, έναντι 684,74 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας εβδομαδιαία πτώση 19,39%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες 39,79%.
Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε με πτώση 20,17%, ενώ ο δείκτης FTSE MID CAP έκλεισε με πτώση 19,48%. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με πτώση 22,26%, ενώ από τις αρχές του 2020 υποχωρεί σε ποσοστό 55,55%.
Η συνολική αξία των συναλλαγών στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας ανήλθε στα 510,851 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 102,170 εκατ. ευρώ, από 124,395 εκατ. ευρώ της προηγούμενης εβδομάδος.
Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς την εβδομάδα αυτή μειώθηκε κατά 8,831 δισ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους έχει μειωθεί κατά 22 δισ. ευρώ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.