Πολιτικη & Οικονομια

Γεραπετρίτης σε Εκκλησία: Να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των καιρών

Το μήνυμα του υπουργού Επικρατείας για το τι πρέπει να γίνει με ιερούς ναούς και μοναστήρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Γεραπετρίτης
Γιώργος Γεραπετρίτης/ © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κορωνοϊός: Ο Γιώργος Γεραπετρίτης περιμένει από την Εκκλησία να δώσει ανάλογες οδηγίες για να απέχουν οι πιστοί από τις μαζικές συναθροίσεις.

Να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των καιρών όσον αφορά στον κορωνοϊό κάλεσε την Εκκλησία ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Mega, ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε «λεπτά» τα ζητήματα της Εκκλησίας, ξεκαθαρίζοντας ότι υπάρχει σύσταση της Πολιτείας να απέχουν οι πιστοί από τις μαζικές συναθροίσεις. «Αναμένουμε και η ίδια η Εκκλησία να δώσει τις ανάλογες οδηγίες» ανέφερε με νόημα.

Σχολιάζοντας τα νέα αυστηρότερα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι έχει ενεργοποιηθεί το πρώτο πρωτόκολλο που αφορά στο κλείσιμο των σχολείων. «Αν υπάρξει κλιμάκωση του προβλήματος με εξάπλωση του ιού, τότε θα υπάρχουν νέα μέτρα και θα αφορούν και άλλους χώρους και επιχειρήσεις που υπάρχει συνάθροιση του κόσμου». Σε ό,τι αφορά τα αθλητικά γεγονότα, ο κ. Γεραπετρίτης υπενθυμίσε ότι έχει υπάρξει ειδική μέριμνα.

Αναφορικά με την οικονομία, το πόσο επηρεάζεται από τον κορωνοϊό και το αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο φετινός στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι οδεύουμε σε μία λογική μεγαλύτερης χαλάρωσης των δημοσιονομικών στόχων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Νομίζω ότι αυτό θα επηρεάσει και τους στόχους στην Ελλάδα για τα πλεονάσματα» εκτίμησε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ