Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 18 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τους χειρισμούς του στο μεταναστευτικό δίνουν οι πολίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης/© EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Δημοσκόπηση: Πρώτη η ΝΔ με 18 μονάδες διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Οι πολίτες επικροτούν την πολιτική Μητσοτάκη στο μεταναστευτικού.

Μπροστά με 18 μονάδες διαφορά στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της Opinion Poll, η οποία δημοσιεύεται στο «Πρώτο Θέμα», συγκεντρώνει το 38,8%, αφήνοντας πίσω με μεγάλη διαφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα συγκεντρώνει το 20,8% στην πρόθεση ψήφου. Ακολουθούν ΚΚΕ με 5%, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 2,7%.

Την ίδια στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης επιδοκιμάζει την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό (σ.σ. ενίσχυση των μέτρων φύλαξης στα σύνορα του Έβρου, διεθνοποίηση του προβλήματος).

Ειδικότερα, το 90% των πολιτών πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ αντέδρασαν σωστά απέναντι στον ωμό εκβιασμό του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που δεν σταματά να στέλνει μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο. Επιπλέον, το 81% συμφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκης να σκληρύνει τη στάση της στο μεταναστευτικό. Παράλληλα, το 62% των πολιτών δηλώνει ότι αποδοκιμάζει τη στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση για τα γεγονότα στον Έβρο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ