- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Alpha Bank: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,2 δισ. ευρώ
Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 28 Μαρτίου
Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων θα προχωρήσει η Alpha Bank, την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2013, με θέμα ημερησίας διατάξεως την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου συνολικού ποσού έως 1,2 δισ. ευρώ με καταβολή μετρητών και κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης.
Το διοικητικό συμβούλιο θα ζητήσει εξουσιοδότηση από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να αποφασίσει το χρονοδιάγραμμα και τους όρους της συναλλαγής, ενώ τα νέα κεφάλαια αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας με υψηλής ποιότητος κεφάλαια και για την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών ελληνικού δημοσίου ύψους 940 εκατ. ευρώ.
Η AlphaBank αναφέρει σε ανακοινώσή της: « Η έκδοση νέων μετοχών αναμένενεται να επιτευχθεί με τη συμμετοχή διεθνών επενδυτών, καθώς και μέσω δημόσιας προσφοράς στο Ελληνικό επενδυτικό κοινό».
Η τράπεζα προτίθεται να εξετάσει την προνομιακή συμμετοχή των υφιστάμενων μετόχων και των Κατόχων Παραστατικών Τίτλων Δικαιωμάτων Κτήσεως Κοινών Μετοχών (Warrants) στην εν λόγω διαδικασία, την ίδια στιγμή που οι οίκοι Citigroup Global Markets Ltd και J.P. Morgan Securities plc ενεργούν ως Global Coordinators και Joint Bookrunners και έχουν δεσμευθεί να καλύψουν την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, υπό συνήθεις όρους και προϋποθέσεις.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κάτοχος 81,7% συνόλου των κοινών μετοχών εκδόσεως της Alpha Bank, έχει εκφράσει την πλήρη στήριξή στις ενέργειες της τράπεζας για την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων και την ενίσχυση ισολογισμού της.
Ε.Μ.