Πολιτικη & Οικονομια

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Άμεση στήριξη 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Μήνυμα προς την Άγκυρα: «Όσοι δοκιμάζουν την Ευρώπη θα απογοητευτούν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πρόεδρος της Κομισιόν στον Έβρο
Η πρόεδρος της Κομισιόν στον Έβρο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν © EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η κατάσταση στα σύνορά μας δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να χειριστεί η Ελλάδα μόνη της.

Χρηματική υποστήριξη ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προανήγγειλε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από τον Έβρο.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανέφερε  πως θα υπάρξει άμεση στήριξη στη χώρα που αφορά εξοπλισμό και προσωπικό για την προστασία των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας, που αποτελούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Θα είμαστε σε στενή επικοινωνία για να φροντίσουμε την απαραίτητη στήριξη τις επόμενες εβδομάδες», σημείωσε και έστειλε μήνυμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και ενότητας», διευκρίνισε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπογράμμισε απευθυνόμενη προς την Άγκυρα: «Όσοι δοκιμάζουν την Ευρώπη θα απογοητευτούν γιατί η ενότητα θα κυριαρχήσει», κατέληξε.

Σύμφωνα με την ίδια, «η κατάσταση στα σύνορά μας δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να χειριστεί η Ελλάδα μόνη της, είναι ευθύνη της Ευρώπης συνολικά και θα διαχειριστούμε το πρόβλημα με τάξη, με ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα».

Σαρλ Μισέλ: Τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιες καταστάσεις οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι «να μη μένουμε στις Βρυξέλλες και να βρισκόμαστε στο πεδίο για να έχουμε την καλύτερη δυνατή κατανόηση». «Τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα», υπογράμμισε από τις Καστανιές Έβρου ο πρόεδρος της Κομισιόν και εξήρε το ρόλο της χώρας μας στην υποστήριξη των συνόρων γιατί ακριβώς όπως είπε «αυτό που κάνετε είναι κρίσιμης σημασίας για την ΕΕ».

«Εμπιστευόμαστε την κυβέρνησή σας και για τον επιπλέον λόγο ότι αν και έχετε ένα πολύ σημαντικό έργο επιδοκιμάζουμε το ότι λειτουργείτε σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο». Προσέθεσε επίσης ότι «σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα συνεχίσουμε να εγγυόμαστε τη συμφωνία με την Τουρκία και περιμένουμε από την τουρκική πλευρά να τηρεί αυτή τη συμφωνία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ