Πολιτικη & Οικονομια

Υπουργείο Εξωτερικών: Δεν είναι σε θέση η Τουρκία να κουνά το δάκτυλο

Σκληρή ανακοίνωση, κάνει λόγο για «fake news» και κατηγορεί την Άγκυρα ότι «εργαλειοποιεί ανθρώπους» στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργείο Εξωτερικών/© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Υπουργείο Εξωτερικών κατά Τουρκίας για τον Έβρο: Δεν είναι σε θέση να μας κουνάει το δάχτυλο.

Σκληρή απάντηση στην Τουρκία για τα fake news και τις δηλώσεις Ερντογάν σχετικά με τον θάνατο μεταναστών και προσφύγων από τα πυρά του ελληνικού στρατού στα σύνορα με τον Έβρο έδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Με μήνυμά του στο Twitter, τα ξημερώματα της Τρίτης, το ελληνικό ΥΠΕΞ ξεκαθαρίζει: «Η Τουρκία δεν είναι σε θέση να μας κουνάει το δάχτυλο» όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο. Στο μήνυμά του το υπουργείο κάνει λόγο για «εργαλειοποίηση ανθρώπων» από πλευράς Τουρκίας και σχολιάζει τα fake news για τον θάνατο μεταναστών από την ελληνική αστυνομία.

«Όταν μια χώρα εργαλειοποιεί ανθρώπους ως πολιορκητικό κριό, κατασκευάζει ψευδείς ειδήσεις για να τους παραπλανήσει και παραβιάζει συστηματικά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών, δεν είναι σε θέση να κουνά το δάκτυλο σε κανέναν. Και βέβαια δεν είναι σε θέση να δίνει μαθήματα Διεθνούς Δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Άλλωστε, σε αυτά τα μαθήματα, η Τουρκία επί χρόνια μένει μετεξεταστέα» αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απάντησε ανάλογα με δικό του ποστάρισμα, τονίζοντας ότι δεν υπήρξαν πυροβολισμοί όπως ισχυρίζεται η τουρκική πλευρά, κάνοντας λόγο για fake news και τουρκική προπαγάνδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ