Πολιτικη & Οικονομια

Έβρος: Ο συνολικός απολογισμός για το μεταναστευτικό στα σύνορα

Συνολικά αποτράπηκαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα και συνελήφθησαν 183 άτομα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομία και στρατός αποτρέπουν πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα από την Τουρκία μέσω Έβρου
Συγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα © EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Ενημέρωση της κυβέρνησης για όσα έγιναν σήμερα αλλά και συνολικά τις τελευταίες μέρες στα σύνορα. Αποτράπηκαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα.

Σε έναν συνολικό απολογισμό από το πρωί του Σαββάτου έως και τώρα για τη νέα μεταναστευτική κρίση που έχει ξεσπάσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο προχώρησε η κυβέρνηση.

Όπως ενημερώνουν κυβερνητικες πηγές από τις 06.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου συνολικά σε 4.354 άτομα.

Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 42 μετανάστες που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων, κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μαρόκο.

Από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας η συνολική εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Αποτράπηκαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα από τα ελληντουρκκά σύνορα.
  • Συνελήφθησαν συνολικά 183 άτομα.

Οι συλληφθέντες από τον Έβρο έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης. Τα άτομα που δικάστηκαν σήμερα για παράνομη είσοδο στη χώρα καταδικάστηκαν σε τέσσερα έτη φυλάκιση χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή έκαστος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ