Πολιτικη & Οικονομια

Εμπιστευτική αναφορά Frontex: Αναμένονται μαζικές ροές στον Έβρο

«Η πίεση τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθεί ακόμη και αν οι τουρκικές αρχές δράσουν κατά τρόπον ώστε να αποτρέψουν την διάβαση των συνόρων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομία και στρατός αποτρέπουν πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα από την Τουρκία μέσω Έβρου
Συγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα © EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Αναμένονται μαζικές ροές μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία προς την Ελλάδα, σύμφωνα με εμπιστευτική αναφορά της Frontex.

Επιδείνωση της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα βλέπει η Frontex, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε εμπιστευτική της αναφορά, που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Σύμφωνα με την ίδια αναφορά, όπως μεταδίδει η «Καθημερινή», η Frontex αναμένει μαζικές μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα, μετά το άνοιγμα των συνόρων από τη μεριά της Τουρκίας.

Η αναφορά, η οποία έχει συνταχθεί με σκοπό να διαβιβασθεί προς τα πολιτικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσθέτει: «Θα είναι δύσκολο να σταματήσουν οι μαζικές ροές των ανθρώπων που έχουν ταξιδέψει μέχρι εκεί» και κατά συνέπεια «η πίεση τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθεί ακόμη και αν οι τουρκικές αρχές δράσουν κατά τρόπον ώστε να αποτρέψουν την διάβαση των συνόρων».

Σύμφωνα με την Frontex, ένας λόγος για τις πρόσφατες εξελίξεις είναι και τα social media. «Τα νέα που έχουν διαδοθεί εκεί» αυξάνουν την πιθανότητα μαζικής μετακίνησης από την Τουρκία προς τα σύνορα της Ευρώπης, σημειώνεται χαρακτηριστικά από τη Frontex.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ