- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Μητσοτάκης, Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λαιεν συζήτησαν για την προστασία των ελληνικών συνόρων.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα δεύτερο γύρο τηλεφωνικών επαφών με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λαιεν.
Όπως αναφέρουν από το Μέγαρο Μαξίμου συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο η Frontex θα συμβάλλει στην προστασία των ελληνικών συνόρων που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΕΕ δεσμεύεται ενεργά στη στήριξη της Ελλάδας
Η ΕΕ δεσμεύεται ενεργά στη στήριξη της Ελλάδας και της Βουλγαρίας για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη διατήρηση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό, επισημαίνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, που είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος Μισέλ βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ προκειμένου να παρακολουθεί την κατάσταση στο μεταναστευτικό.
Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Συρία και την Τουρκία.
Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης σήμερα με τον Τούρκο πρόεδρο, ο Σαρλ Μισέλ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των Τούρκων στρατιωτών και τη βαθιά του ανησυχία για τον ανείπωτο ανθρώπινο πόνο που προκαλούν οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στην Ιντλίμπ.
Ο Σαρλ Μισέλ απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πλευρές για αποκλιμάκωση και την εφαρμογή μιας σταθερής και διαρκούς εκεχειρίας, όπως και την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης, σε συμφωνία με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Κύρια προτεραιότητα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και η πρόσβαση στους πληθυσμούς που βρίσκονται σε ανάγκη και η ΕΕ είναι έτοιμη να ενισχύσει περαιτέρω τη στήριξή της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
«Ο στόχος και οι αρχές δεν εκφράζονται από το εναπομείναν σχήμα» σημειώνει
Δίχως τέλος οι αποχωρήσεις - παραιτήσεις από το κόμμα
Γιατί ζητά να ανακληθούν οι άδειες τηλεοπτικών σταθμών των ΗΠΑ
Οι τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.