Πολιτικη & Οικονομια

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Συνάντηση με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Μπόικο Μπορίσοφ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης © EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μαζί με τη σύζυγό του, Μαρέβα, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και ενημερώθηκαν για τα εκθέματα που φιλοξενεί.

Ως ένα «ζωντανό κύτταρο του Έβρου» που παράγει πολιτισμό, ερμηνεύοντας το παρελθόν, προβάλλοντας ταυτόχρονα μια προοπτική δημιουργικής αξιοποίησης της παράδοσης, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

Τον κ. Μητσοτάκη και τη σύζυγο του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη υποδέχτηκε και ξενάγησε στους χώρους του Μουσείου η πρόεδρος και διευθύντριά του Αγγελική Γιαννακίδου.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το πλούσιο περιεχόμενο δράσεων που πραγματοποιούνται, μεταξύ των οποίων εκπαιδευτικά προγράμματα αφιερωμένα σε χιλιάδες μαθητές που λαμβάνουν μέρος κάθε χρόνο.

Στην ξενάγηση παραβρέθηκαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Χρήστος Μέτιος και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

5043709.jpg

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού,Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον ομόλογό του της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, στο πλαίσιο της 4ης συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων οι δύο πρωθυπουργοί χαρακτήρισαν πολύ σημαντική τη σημερινή συνεδρίαση. Αμέσως μετά θα συνέλθει η Ολομέλεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας και οι κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών είναι προγραμματισμένες για τις 13:15.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ